BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Akil insanların görevi bu kez farklı!

AK Parti'ye yakın kalemlerden Hüseyin Yayman hükümetin Akil İnsanlar Heyeti'ne öncekinden farklı bir görev vereceğini yazdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Vatan yazarı Hüseyin Yayman, çözüm sürecindeki Kobani krizi ve olası gelişmeleri yorumladığı yazısında AK Parti cephesinin nabzını tuttu. Başbakan Yardımıcısı Yalçın Akdoğan'la yaptığı görüşmeden çarpıcı notlar paylaşan Yayman, hükümetin Akil İnsanlar Heyeti'ne öncekinden farklı bir görev vereceğini yazdı.

İşte Yayman'ın yazısındaki ilgili bölüm:

AKİL İNSANLAR İHTİYACI NEDEN DOĞDU?

Hükümetin bundan sonra ne yapacağını Dolmabahçe toplantısı öncesi Başbakan Yardımcısı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan’a sordum. Akdoğan, ‘hükümetin çözüm konusunda kararlılığını’ ortaya koydu. Akdoğan, ‘yeni hükümetin göreve başlamasıyla, yeni bir tablonun oluştuğunu ve akil insanların toplanması hususunda bir ihtiyacın doğduğunu’ belirtti.

Zor zamanlarda, kritik görevler üstlenen Akdoğan, Dolmabahçe toplantısının ‘süreçle ilgili bir muhasebe yapmak maksadıyla planladıklarını’ söylerken ‘akil insanların görev süresi bitmişti ancak önümüzdeki dönemde yeni görevlerin olabileceğini ilk toplantıda söylemiştik’ diyerek akillerin duruma vaziyet etmesi noktasında bir toplumsal talep olduğunu dile getirdi.

‘KOBANİ KALDIRAÇ OLARAK KULLANILIYOR’

Akdoğan, ‘hükümetin yol haritasını belirlediğini ve adım atacak tarafın Kandil olduğunu’ belirtirken ‘PKK’nın Kobani konusunu kaldıraç ya da tıkaç olarak kullanmak istediğinin’ altını çizdi.

Akdoğan, detay vermese de ‘hükümetin Dolmabahçe’de heyete yeni bir rol verme yaklaşımı içinde olduğu ve süreci hızlandırma bağlamında yeni heyetlerin oluşturulacağı’ anlaşılıyor. Dolmabahçe toplantısıyla sürece yeni bir ivme verilirken HDP heyetinin Kandil’den dönmesiyle Öcalan karar odasına girecek. Son tahlilde gelişmeler üst üste konulduğunda önümüzdeki günlerde ‘iyi şeyler olmaya’ devam edecek.