BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.325,93
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Akdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'sokağa çıkamaz' yanıtı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, hükümet üyelerine istifa çağrısı yapan Kılıçdaroğlu'na kaybettiği 6 seçimle cevap verdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Niye kimse istifa etmiyor" diyen Kılıçdaroğlu'na "Arkadaş hangi Avrupa ülkesinde bir parti başkanı 6 tane seçimi üst üste kaybedip de o koltukta oturabilir. Bırakın koltukta oturmayı sokağa çıkamaz" diye cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Cemil Meriç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

CHP HDP'NİN PEŞİNE TAKILDI

Dünya genelinde sıkıntılar devam ederken ülkede birliğin, bütünlüğün korunması gerektiğine işaret eden Akdoğan, “Ama bakın muhalefetle ortak bir bildiri yayınlanamıyor. Utanmadan kalkıp eli kanlı katilin, canlı bombanın taziyesine gidiyorlar, bu nasıl bir densizliktir, bu nasıl bir aymazlıktır, nasıl bir utanmazlıktır. Böyle bir demokratik siyaset olabilir mi? Yani terörü destekleyen, silahı yücelten, eli kanlı örgütlerin arkasında kuyruk olan bir anlayış demokrasiye hizmet edebilir mi, demokrasinin bir parçası olabilir mi? CHP, HDP’nin peşine takıldı. Tam bir HDP’lileşme sendromu yaşıyor. Bazen konuşuyor CHP’li milletvekilleri, sanırsınız ki HDP’liler konuşuyor. Atatürk’ün partisi bu hale mi gelecekti? Sık sık böyle diyorlar, ‘Atatürk’ün partisiyiz biz.’ Marjinal bir partiye dönüştürdünüz. Kullandığınız dil böyle, üslup böyle, tavır böyle. Türkiye’nin 35 şehrinde milletvekili çıkaramadınız. CHP hiç bu duruma düşürülmüş müydü" diye konuştu.

SOKAĞA ÇIKAMAZ

Akdoğan, "Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu, ikide bir ‘Niye kimse istifa etmiyor’ diyor. Arkadaş hangi Avrupa ülkesinde bir parti başkanı 6 tane seçimi üst üste kaybedip de o koltukta oturabilir. Bırakın koltukta oturmayı sokağa çıkamaz. Ama sen o koltuğa yapıştın ve utanmadan AK Parti’ye ikide bir istifa çağrısı yapıyorlar. Diğerlerinin ne kadar kaybettiğini söylemeyeyim, zaten onlar ortalıkta yok" dedi.

Her konuda bir ayak direme olduğunu söyleyen Akdoğan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili, "Daha esasa geçilmedi, usul konuşulacak, niye masayı deviriyorsun? 'Sen benim gibi düşünerek masaya oturacaksın' yani ‘Beynini boşalt da gel.’ Kendi gibi düşünmeyi dayatıyor. Ben senin gibi düşüneceksem neyi oturup konuşacağız. Böyle bir dayatmacı anlayış olur mu? Sonra bir de bunun adı 'darbeyle ilgili şeyleri güya temizleme komisyonu' olacakmış, bunun kendisi darbeci bir zihniyettir. Kendi gibi olmayanı kabul etmeyen, dayatma yapan, dikte eden anlayış, bunun kendisi zaten darbeci bir anlayıştır, sivil bir anlayış değildir bu, bunun görülmesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan, son dönemde Türkiye için “savaş meraklısı” gibi ifadeler kullanıldığına dikkati çekerek, "Biz  savaş meraklısı falan değiliz, maceracı bir hükümet yok. Son derece rasyonel bir hükümet var ama Türkiye’nin çıkarlarını, Türkiye’nin ulusal güvenliğini koruma bu hükümetin görevidir" dedi.

Partisinin Ankara teşkilatına, mültecilere yönelik yardım kampanyaları için teşekkürlerini ileten Akdoğan, yardımlarla birlikte şefkat ve merhamet tarafının da ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti. Akdoğan, "Yani bir çocuğun elini tutmak, kafasını okşamak, güleryüzle bakmak, bu da büyük bir yardımdır, ihtiyaçtır, bunu da ihmal etmememiz gerekiyor” diye konuştu.