BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,70
HABER /  GÜNCEL

Akdoğan'dan Hürriyet'in haberine sert tepki

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Hürriyet Kelebek'te yer alan 13. Cuma haberi hakkında açıklama yaptı. Akdoğan, 'Bunun adı gazetecilik değil nefret suçudur' dedi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Hürriyet Gazetesi'nde yer alan "13 Cuma uğursuzluğunun 13 sebebi" başlıklı haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafına yer verilmesine ilişkin "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin başındaki ismin böyle çirkin ve karalayıcı bir mizansenin içinde gösterilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bunun adı gazetecilik değil nefret suçudur" dedi. 

Akdoğan, AA muhabirinin konuya ilişkin sorusu üzerine, yapılan yayının son derece saygısız ve seviyesiz bir durum olduğuna dikkati çekti ve şiddetle kınadığını belirtti.

"ÇOK BÜYÜK TALİHSİZLİKTİR"

Akdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin başındaki ismin böyle çirkin ve karalayıcı bir mizansenin içinde gösterilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bunun adı gazetecilik değil nefret suçudur. Kin ve nefret tohumu ekmeyi adet edinen bir zihniyetin sürekli ve farklı şekillerde kendisini dışa vurması Türk gazeteciliği açısından çok büyük talihsizliktir. İçindeki kini yansıtmaktan kendisini alamayan bu anlayışın Sayın Cumhurbaşkanımıza verebileceği bir zarar yoktur, bunlar ancak kendilerine zarar verirler" ifadesini kullandı.

"BASIN ETİĞİ AÇISINDAN BÜYÜK BİR SORUNDUR"

Basın özgürlüğü ve basın ahlakının bir arada olması gerektiğini her zaman söylediğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Ahlaki hassasiyetlerini kaybeden bir anlayışın kin ve nefretini özgürlük maskesi altında yansıtması basın etiği açısından da büyük bir sorundur" dedi. 

"GAZETE ÖZÜR DİLEMİŞTİR ANCAK..."

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Gazete özür dilemiştir ancak bu saldırgan ve hakaretamiz zihniyetin bu kadar kolay ve fütursuz bir şekilde kendisini dışa vurması üzerinde durulması gereken bir konudur" değerlendirmesini yaptı. 

"CUMA UĞURSUZLUK GETİREN BİR GÜN DEĞİLDİR"

Bu haberin Müslümanların kutsal günü olan Cuma’yı da farklı bir şekilde yansıtan ve halkın manevi hassasiyetlerini hiçe saydığını ifade eden Akdoğan, "Bizim kültürümüzde ne Cuma uğursuzluk getiren bir gündür, ne de 13 sayısının böyle bir anlamı vardır. Kendi kültürüne yabancı olan anlayışın, bu milletin Cumhurbaşkanına bu tür çirkin yakıştırmalarda bulunması da hiç şaşırtıcı değildir. Sürekli kutuplaşmadan dem vuranların nefret suçu anlamına gelen bu tür yayınlara karşı hassasiyet göstermesi gerekir" diye konuştu.