BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.437,28
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Akdoğan'dan HDP'ye çok sert sözler

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'yi Kürt meselesine ihanet etmekle suçladı. İşte Akdoğan'ın o çok sert HDP eleştirileri;

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'yi darbeciler ve paralelcilerle iş tutmakla suçladı! HDP'nin Kürt meselesini sabote etmekten başka birşey yapmadığını söyleyen Akdoğan, muhalefetin AK Parti'nin bileğini bükmek için HDP'nin ipine sarıldığını ileri sürdü.
 
Yalçın Akdoğan, Pendik Belediyesi tarafından Kavakpınar Mahallesi'nde inşa ettirilen Ahmedi Hani Kültür Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Türkiye'nin dünyada kriz yokken iki büyük kriz yaşadığını ve 28 Şubat döneminde silindir gibi toplumun üzerinden geçildiğini kaydeden Akdoğan, birilerinin eski Türkiye arzu ederek koalisyon hesapları yaptıklarını söyledi.

"KAYBET KAYBET KOALİSYON"
 
Vesayet odaklarının Türkiye'de toplumsal olaylar çıkarmaya çalıştığını iddia eden Akdoğan, Gezi ve Kobani olaylarına değinerek, şöyle konuştu:
 
"Gezi ve Kobani olaylarında milleti sokağa dökmeye çalıştılar. Ancak millet yine iktidarının arkasında durdu. Başarılı olamadılar. 17 Aralık operasyonunu yaptırdılar, ancak o da tutmadı. Sonra bunlar tek başlarına AK Parti ile baş edemiyorlar deyip, bu partileri bir araya getirdiler. Yerel seçimde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifak yaptırdılar. Ancak yine tutmadı. Şimdi tek hedefleri HDP kaldı. Diyorlar ki, 'HDP barajı geçerse AK Parti'nin bileğini bükeriz.' Ama bu da tutmayacak. Çünkü bu 'kaybet kaybet' koalisyonudur. Bu bir şer cephesidir. Bunlar 'AK Parti kaybetsin de ne olursa olsun' diyorlar. Biz de Türkiye kazansın da, biz kaybetmeye razıyız diyoruz. Millet hep oyunu bozdu, inşallah 7 Haziran'da da bozacak.
 
"HDP 'MAŞA OLARAK BENİ KULLANIN' DİYOR"

Şimdi bu HDP çıkmış 'Maşa olarak beni kullanın' diyor. Bu HDP maşa ama, odundan maşa, yani ateşi tuttuğunda kendisi yanmaya başlayacak farkında değilller. O darbeci anlayış, bunların varlığına karşı olanlar, ulusalcılar, çözüm süreci düşmanları, hepsi ile kolkola girdiler. Yani şu anda bu projeyi isteyenler, çözüm süreci başarısızlığa ulaşsın diye destekliyorlar. Yeni anayasa yapılamasın, yeni Türkiye kurulamasın diye bu projeyi destekliyorlar.
 
"AK PARTİ VARSA ÇÖZÜM SÜRECİ VAR"
 
AK Parti'nin başına bir şey kalsa, çözüm sürecini kim yapacak? MHP mi yapacak, ulusalcı CHP mi yapacak, HDP tek başına mı yapacak? AK Parti varsa çözüm süreci var. Eğer barajı geçmezsek kıyamet kopar şeklindeki tehditler, şantajlar, siyaset kurumunu şantaja açık hale getirir. Bu Türkiye için çok büyük bir tehlikedir.
 
"YÜZDE 9'U GEÇTİ İSYAN ÇAĞRISI YAPTI"
 
Bakın Selahattin Demirtaş yüzde 9'u geçti, daha mı demokrat oldu? 2 ayı bulmadı milleti sokağa döktü. Toplumsal isyan çağrısı yaptı. Yani yüzde 9'u geçti diye daha demokrat olmadı. Peki yarın 10'u geçerse, aynı çağrıları yapmayacağının garantisi var mı? Tehdit etmeyeceğinin, toplumsal isyan çağrıları yapmayacağının garantisi var mı? Birileri oy veriyor ama, onların dediği olmuyor. Arkada elinde silah olan bir adam var ve onun dediği  oluyor. Millet belediye başkanı seçiyor. Orada bir tane örgütün komiseri var, gidiyor belediye başkanına fırça atıyor ve onun dediği oluyor.

"HADİ ÖRGÜT SİLAH BIRAKSIN DA GÖREYİM BAKALIM NE KADAR OY ALIYORSUN?"

Bunlar ikide bir Kandil'e gidiyorlar. Yani terör örgütünün vesayeti altında olan, onun tarafından ikide bir azarlanan, hesap sorulan, milletvekili listelerinin bile onun tarafından belirlendiği bir partinin güçlenmesi, demokrasiye nasıl katkı sağlayabilir? Yani bu şekilde HDP güçlenmiş olmuyor, elinde silah olan bir adam güçlenmiş oluyor. Bölgede her türlü tehdidi, şantajı yapacaksın, sonra ben şu kadar oy aldım... Peki o oylara şaibe karışmaz mı? Hadi örgüt silah bıraksın da, göreyim bakalım ne kadar oy alıyorsun? O zaman görelim etin ne, butun ne?"
 
"HDP, KÜRT MESELESİNDE TAKOZ OLMAKTAN, SABOTE ETMEKTEN BAŞKA NE YAPTI?"

Bunlar ikide bir 'Süreç bitti, süreç dondu, süreç askıya alındı' diyorlar. Adamlar yapmak istemiyorlar, örgüt silah bırakmak istemiyor. HDP, Kürt meselesinde sorun çıkarmaktan, takoz olmaktan, sabote etmekten başka ne yaptı? Hiçbir adımımıza destek vermediler. Bugün sürecin düşmanlarıyla iş tutan kimler? Darbecilerle, paralelcilerle iş tutan kim? AK Parti olmazsa süreç olmaz."