BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Akdoğan'dan HDP ve PKK'ya gözdağı

Yalçın Akdoğan, Cizre'de karanlık bir elin, süreci provoke ettiğini iddia etti. Akdoğan, sivil kayıplar olmaması için PKK ve HDP'yi uyardı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan HDP ve PKK'ya gözdağı. Cizre'de yaşanan olaylara devletin gereken cevabı vereceğini; ancak sivil kayıplardan endişe ettiklerini söyleyen Akdoğan, "Öcalan'ın ve Kandil'in açıklamalarına rağmen bu olaylar önlenemiyorsa, çözüm sürecindeki muhataplıklarını kaybederler" diye konuştu.

Yalçın Akdoğan, Kanal 7'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Cizre'de önceki gün 12 yaşındaki çocuğun ölümüyle ilgili olarak hem mülkiye hem de polis müfettişlerini konuyu değerlendirdiğini söyleyen Akdoğan, bu tür olayların "Çözüm Sürecini" istemeyen, karanlık odakların ekmeğine yağ sürdüğünü ifade etti. Daha önce Kandil'in eylemlerle ilgili açıklama yaptığını daha sonra da Hatip Dicle'nin Abdullah Öcalan'ın eylemlerin sonlandırılmasına ilişkin mesajını Cizre'de okuduğunu hatırlatan Akdoğan, bu açıklamalardan hemen sonra, çeşitli eylemlerin gerçekleştiğini, ilçede karanlık bir elin bulunduğunu söyledi. İşte Akdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başları;

"Kandil, HDP ve diğer yapılar hepsi etkisiz eleman mı? Eğer öyleyse bu farklı bir durum. O zaman muhataplık durumunu kaybederler. Bu bir şekilde onların gücünü kıran birşeydir. Onun ötesinde bir netice alınamıyorsa o da farklı bir durumdur. Eğer süreç devam etsin, ama eylemler devam etsin deniyorsa biz bunu kabul etmeyeceğimizi vurguladık. Buna karşı Cizre gibi, süreç devam ederken, bir dayatma unsuru da bir yanda dursun, yani tırtıklayarak pilot bölgelerde bunu yürütelim deniyorsa bu da kabul edilebilir bir durum değildir.

"SİVİL KAYIPLAR OLMASIN"

Burada bir kaç sıkıntı olan mahalle var. Elbet ortada bir duyarlılık var. Sivil kayıp olmasın isteniyor. Açıkça bir şans veriliyor. Bu şans acziyetten verilmiyor. Sayın Başbakanımız da söyledi, "biz bunlara müsaade etmeyiz" ve devlet gerekeni yapacaktır. Siz ne kadar iyi niyetli olursanız olun, sivil kayıplar olabiliyor istenmesede. Bakın Paris'te müdahale oldu ve bir terörist etkisiz hale getirilirken 4 rehine hayatını kaybetti. Bu tartışıldı mı? Bu temenni edilecek bir şey değildir ama bu tür operasyonlarda bunlar olabiliyor. Bu Türkiye'de olsaydı yer yerinden oynardı. Bizimkisi iyi niyet durumudum.

"BU KANDIRMACA OLUR"

"Burada söz geçiremiyorum, bağımsız bir yapı var" derseniz bu çocuk kandırmaca olur. Biz bunları önceden biliyoruz. Toplumsal bir tepki meydana gelecekse bu eylemlerin taşeron örgütlerin üzerine atılıyor demektir. Eğer kaynağını bilmiyorsanız demekki sizin çatınızın altındaki birileri farklı bir yerden emir alıyor demektir. Burada farklı devletlerin veya odakların yönlendirmelerini görüyoruz. Tek bir yapı ve örgütler değil bunlar. Farklı yapılar üzerinden yapılabiliyor. Cizre enfekte olmuş bir yer. Nasıl pilot bölge olarak görüyorlarsa, benzer odakların da manipüle edildiğini görüyoruz.

"HDP'NİN MÜDAHALE ETMESİ GEREKİR"

Seçim öncesi AK Parti'ye zarar vermek için, tekrar terör olayların çıkmasını isteyen yapıların, bu tür yönlendirmeleri ve işbirliklerinin olabileceğini düşünüyoruz. Cizre'de baktığımızda örgüt veya başka türlü yapılar bir türlü manipülasyonlarla işi tırmandırdığını düşünüyoruz. Buna HDP'nin de olayları görüp müdahale etmesi gerekiyor."