BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,81
ALTIN 2.418,58
HABER /  SEÇİM

Akdoğan o parti liderine 'Brütüs' dedi

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu için yaptığı Maho Ağa va Bülo benzetmesine tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan,  "Yakışıksız olarak Başbakan ve Cumhurbaşkanımıza da yakıştırmalar yaptılar. Bunlar hoş şeyler değil. O zaman biri de çıkar sen 'Çakal Karlos'sun' der, İmralı'ya karşı 'Brütüs'sün' der. Çünkü hepsi var. Bu yapı Çözüm Sürecine karşı bir hamle olduğu gibi İmralı'ya karşı da bir hamle. İleride bunların nasıl Brütüs olduğunu herkes görecek" dedi.

Akdoğan, TRT Haber'de katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Selahattin Demirtaş'ın "Robin Hood" benzetmesine ilişkin soru üzerine Akdoğan, HDP'nin Kürtlere zulüm ettiğini ve zenginlerle flört ettiğini söyledi.

HDP'nin merkez medya ve sermaye ağalarının figüranı olduğunu savunan Akdoğan, "HDP, zenginlerden alıp fakire bir şey vermiyor. Onlarla iş tutuyor, gariban Kürt'ten alıp terör örgütüne yapıyor. Haraç mektupları gönderiyor insanlara. Yakışıksız olarak Başbakan ve Cumhurbaşkanımıza yakıştırmalar yaptılar. Bunlar hoş şeyler değil. O zaman biri de çıkar sen Çakal Karlos'sun der, İmralı'ya karşı Brütüs'sün der. Çünkü hepsi var. Bu yapı Çözüm Sürecine karşı bir hamle olduğu gibi İmralı'ya karşı da bir hamle. İleride bunların nasıl Brütüs olduğunu herkes görecek" diye konuştu.

Akdoğan, "Sizce HDP, İmralı ve Kandil arasında nasıl bir ilişki var?" sorusu üzerine, ilk baştan itibaren HDP'nin içerisindeki bazı yapıların ve Kandil'in Çözüm Süreci'ne ve silah bırakma çağrısına ayak dirediğini belirtti.

Bu direnmede birtakım dış yönlendirmelerin de etkisi olduğunu vurgulayan Akdoğan, "Yani, 'eğer Türkiye PKK sorunundan kurtulursa, PKK ülkelerde döner beni vurur' diye bu süreci sabote etmeye çalışan bir takım ülkeler olduğunu da biliyoruz. Onun  ötesinde 'IŞİD'le mücadele denkleminden PKK çıkmasın, biz bunu enstrüman olarak kullanıyoruz' diyen bazı ülkeler var veya 'Türkiye bu işi kendi kendine çözmeye çalışıyor, biz de üçüncü göz olarak bunun parçası olmalıyız' diyerek, Kandil'i isteksiz bir noktaya sevk eden odaklar olduğunu da biliyoruz" ifadesini kullandı.

BAHANELER ÜRETMELERİ KANDIRMACADIR

"Öcalan, kongre çağrısı yapmakla ilgili mesajı verdiğinde Selahattin Demirtaş bunu değersizleştirmeye çalıştı" diyen Akdoğan, şöyle konuştu: 

"Daha çağrı yapılmadan, 'bu rutin bir açıklama, çok önemli değil gibi' açıklamalar yaptı ve 3 hafta boyunca bunu açıklayamadılar. Sonra, 'Süreç bitti sonuna gelindi' gibi negatif şeyler konuşmaya başladılar. Baktılar ki millette bir tepki var. Yani halk 'Hükümet sürecin sahibi devam ediyor, bunlar da ikide bir süreç falan yok diyor' tepkisini gösterdi. Bu sefer döndüler dediler ki, 'hükümet gereken adımları atmadı, atarsa biz de devam ettiririz, kongre de toplarız'.

TAVİZ İLİŞKİSİ DEĞİL

Bu süreçte ne yapacaktı hükümet, Öcalan zaten çağrısını yapmış. 'Anayasa değişmedi' falan diyorlar. Öcalan çağrı yaptığını bilmiyor mu? O zaman mart ayının başıydı, nisanda Meclis kapanıyor, yani bu arada Anayasa mı değişecek? Bir sürü tartışma konuları var. Bunu siyaset kurumu tartışır. Ne zaman tartışacak, orta vadede tartışacak. Millet ikna olacak bir takım şeylere. Yeni Meclis açılacak, tartışacak. Bu gizli kapaklı bir şey değil ki, bir taviz ilişkisi değil. Bir takım bahaneler üretmeleri kandırmacadır."

ÖCALAN'A POSTA KOYAMAZLAR

Akdoğan, Selahattin Demirtaş'ın bir proje olarak öne sürüldüğünü dile getirerek, İmralı'yı boşa çıkartılmaya çalışıldığına işaret etti.

"Yürütülen politikalarda İmralı'nın gücünü tamamen yitirdi diyebilir miyiz?" sorusuna Akdoğan, şuan bunun söylemesinin abartılı olacağını kaydetti.

Akdoğan, HDP, Kandil ve İmralı'nın zihniyet olarak aynı çizgide olduğunu anlatarak, "HDP, Kandil ve İmralı, hepsinin bir takım yöntemleri var. Belki aşama olarak farkı şeyleri savunuyor olabilirler ama aynı zihniyettedirler. Bunlar açıktan hiçbir zaman Öcalan'a posta koyamazlar. Koydukları anda kendileri biter. Bunu bildikleri için hep boşa düşürme girişimleri var. Savundukları şey de 'o cezaevinde, istediğini söyleyemiyor, onun için biz söyleyelim' diyerek onu yönetmeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

DEMİRTAŞ'IN KANDİL'DEKİ KARDEŞİ

Selahattin Demirtaş'ın kardeşiyle ilgili sorduğu soruya cevap verdiğini anımsatan Akdoğan, "Kardeşinin Kuzey Irak'ta olduğunu ve PKK saflarında bir savaş verdiğini söylüyor. Kime karşı IŞİD'e karşı, insanlık onurunu koruyacak. Peki insanlık onurunu korumaksa PKK'nın yaptığı -ki burada Barzani gurubuyla da birbirine girdiler, onlar da Kürt, terör örgütü falan da değil. Bunlar karakol basan, Türk askerine kurşun sıkan bir yapı. Kardeşi siyasi bir aktör. Genel Başkanlık yaptı o partide, ondan dolayı onu eleştiriyorum. Kandil, Selahattin Demirtaş'ı çağırıp hesap sordu. Kardeşi insanlık onuru için mücadele veriyor diye mi hesap sordu? Bir de buna cevap versin beyefendi. İnsanlık onuru için savaşıyorsa niye Kandil bunu çağırıp hesap soruyor?" değerlendirmesinde bulundu.     

HERKES SANDIĞA GİTSİN

Akdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Ankara'da birçok ilçeyi ve köyü ziyaret ettiğini ancak diğer partilerin gezmediğine işaret ederek, "Bunlar hiçbir yerde yok. Bunlar konuştukça batırıyorlar. Adayları ortada dolaştığı zaman oy kaybediyorlar. AK Parti'den başka her yere gidip söyleyecek sözü olan başka bir parti yok. İşi şansa bırakmayın, herkes sandığa gitsin" dedi.