BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,57
ALTIN 2.494,43
HABER /  GÜNCEL

Akdeniz Üniversitesi karıştı

Akdeniz Üniversitesi’nde karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında çıkan olaylara polise biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. Üzerinde ‘Çap...

Abone ol

Akdeniz Üniversitesi’nde karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında çıkan olaylara polise biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. Üzerinde ‘Çapulcu’ yazan tişört giyen bir öğrenci ise linç edilmekten son anda kurtarıldı.
İddiaya göre, Mersin’de geçen yıl 20 Haziran’da yapılan Gezi Parkı eylemi sırasında yaralanan ve dün hayatını kaybeden Mehmet İstif için Akdeniz Üniversitesi’nde 30 kişilik bir grup öğrenci 2 numaralı çim sahadaki şenlik alanına gelerek, pankart açtı. PKK lehine de sloganlar atan öğrenci grubu ile bir diğer öğrenci grubu arasındaki sözlü tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Kavganın büyümesiyle birlikte yerleşke içinde konuşlanmış çevik kuvvet ekipleri olaya biber gazı ile müdahale etti. Ardından yüzleri maskeli öğrenci grubu, yerleşke dışına doğru kaçmaya başladı. Taş atan gruba polis, biber gazı ve TOMA’dan atılan tazyikli suyla müdahale etti. Grup, güzergahlarındaki bank ve çöp kovalarını devirdi. Yerleşke kuzey çıkışına ilerleyen grup, iki adet güvenlik kulübesinin camlarını, güvenlik kameralarını ve bariyerleri kırdı. Güvenlik görevlileri atılan taşlardan şans eseri yaralanmadı. Polis, grubu Kültür Mahallesi ara sokaklara kadar takip etti. Daha sonra polise Yakut Çarşısı önünde geniş güvenlik önemi aldı. Öğrenci Lokali önünde sağ görüşlü öğrenciler bir araya toplanarak slogan atmaya başladı. Her zaman kışkırtıldıklarını ileri süren sağ görüşlü öğrenciler, güçlükle sakinleştirildi.
Bu sırada üzerinde ‘Çapulcular’ yazan bir tişörtle karşıdan geçen H.Ö., isimli öğrenci, grubun saldırısına uğradı. H.Ö. yaşanan arbede de yaralanırken, grubun elinden polis ve güvenlik görevlilerince alındı. Kanlar içinde yerde kalan H.Ö., polise, ‘ Abi bana PKK’lı demeleri çok zoruma gidiyor. Ben Denizliliyim. Annem babam köyde çalışıyor. Bana bu yapılan çok zoruma gidiyor” diye ağladı. Yaralı H.Ö., ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Olaylar öğrencilerin dağılmasıyla sona erdi.
(İHA)