BIST 9.802
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akdeniz sporcuya destek verecek

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi, amatör spor kulüplerine ve başarılı sporculara destek verecek.

Abone ol

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi, amatör spor kulüplerine destek verilmesinin yanında yurtiçi ve yurtdışındaki müsabakalara katılan kulüplerin ulaşım ve konaklama ihtiyaçlarını da karşılayıp başarılı sporcuları da ödüllendirmeye hazırlanıyor.

Akdeniz Belediye Meclisi, 'Haziran Ayı Olağan Toplantısı'nı Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün başkanlığında Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi. İlçede faaliyet gösteren okulların yanı sıra amatör spor kulüplerine yardım yapılmasıyla ilgili olarak meclis gündemine getirilen madde, yapılan görüşmelerin ardından Plan-Bütçe, Eğitim-Kültür ile Gençlik, Spor ve Sağlık komisyonlarına oybirliğiyle havale edildi.

Eğer söz konusu teklif kabul edilirse; belediye sınırları içerisindeki okulların araç, gereç ve malzeme ihtiyaçları karşılanacağı gibi amatör branşlarda mücadele eden spor kulüplerine malzeme desteği verileceği kaydedildi.

Aynı zamanda da yurtiçi ve yurtdışındaki müsabakalara katılan kulüplere ulaşım, konaklama gibi ihtiyaçları karşılanacağı belirtilirken, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda dereceye giren sporcuların da ödülleneceği, tüm bunların yanında Akdeniz Belediyesi'nin her branşta turnuva düzenleyeceği kaydedildi.

Toplantıda ayrıca Akdeniz Belediye Meclisi bünyesinde 'Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu' kurulmasına ilişkin teklif, oybirliğiyle kabul edilirken, 2011 yılı Nisan ayına kadar söz konusu komisyonda görev yapacak olan isimler de yapılan seçimlerin ardından belirlendi.

Buna göre komisyonda yer alacak meclis üyeleriyse şöyle; “Fatma Gül Demirtağ, Çiğdem Göksoy, Hasan Uğur Çat, Yasmina Lokmanoğlu ve Arzu Akkamış.” Komisyonun, başta eğitim ve siyaset olmak üzere birçok toplumsal konuda cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi için çalışmalarda bulunacağı belirtildi.

Öte yandan, belediye sınırları içerisinde doğal gaz boru hattı, regülatör ve vanalarına ait 36 adet istasyonun imar planlarına işaretlenmesi ile ilgili teklif, İmar ve Çevre komisyonlarına havale edilirken, çeşitli plan tadilatı teklifleri de İmar Komisyonu'ndan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.

Mecliste son olarak, belediyenin asfalt ihtiyacının ihale yoluyla karşılanmasına yönelik teklif görüşüldü. Akdeniz Belediyesi'nin asfalt ihtiyacını 'Kamu İhale Kanunu'na uygun olarak 30 ay süreyle ihale yöntemiyle karşılamasına ilişkin teklif oybirliğiyle kabul edildi.