BIST 9.558
DOLAR 32,48
EURO 34,59
ALTIN 2.479,60
GÜNCEL

Akdeniz ısınıyor ABD her an vurabilir!

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Sözcüsü İgor Konaşenkov, Akdeniz'deki ABD gemilerinin Suriye'ye vurmaya hazırlandığını ileri sürdü. Bu arada Suriye ordusu, olası bir saldırıya karşı alarma geçti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Sözcüsü İgor Konaşenkov, Akdeniz’deki ABD gemilerinin Suriye’yi her an vurabileceğini söyledi. Bu arada Suriye ordusunun, ABD'nin olası saldırısına karşı, ülkedeki hava savunma sistemlerini hazır duruma getirdiği belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD’nin Akdeniz’deki gemilerinde çok sayıda Tomahawk tipi füze taşıdığını ve bu füzeler ile her an Suriye’yi vurabileceğini söyledi. Konaşenkov düzenledi basın toplantısında, “Akdeniz'e gelen ABD gemilerinin şu anki hedefi Suriye’yi gösteriyor” ifadelerini kullandı.

ABD’ye ait gemilerin 25 Ağustosta Akdeniz’e getirildiğini belirten Konaşenkov, “Gemiler Suriye'nin istenilen noktasını vurabilecek istikamette yerleştirildi” dedi. Konaşenkov ayrıca gemilerin yerleşimi sürecinde İngiliz özel hizmetlerinin bulunduğunu belirtti. Konaşenkov açıklamasında ayrıca ABD’ye ait başka savaş gemilerinin de Basra Körfezine yaklaştığını söyledi.

Sitene Ekle