BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.428,19
HABER /  GÜNCEL

Akdağ'dan Müezzinoğlu'na cevap var

Yeni bakan Müezzinoğlu'nun TC ile ilgili Recep Akdağ'ı hedef göstermesine cevap geldi.

Abone ol

Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, T.C. tartışmalarıyla ilgili ilk kez konuştu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun "Recep Bey döneminde kararı alınan bir uygulama" sözleri sonrası ilk kez konuşan Bakan Akdağ, tek cümlelik bir değerlendirme yaptı.

"HÜKÜMETLERİMİZ DOĞRULARI BULMAYA MAHİRDİR"

Sağlık eski Bakanı Akdağ, "Bizim hükümetlerimiz ki ben bu hükümetlerde 10 sene görev yaptım, hem o dönemler hem şimdi doğruları bulma ve uygulamada çok mahir, maharetli hükümetler olmuştur. Bundan sonra da öyle olacaktır." diye konuştu.

Akşam'dan Ali Ekber Ertürk'e konuşan Akdağ, "T.C. konusunda adres gösterilmenize ne diyeceksiniz?" sorusuna ise "T.C. ile ilgili de bunu söylüyorum" karşılığını vermekle yetindi.

"BEN SİLMEDİM RECEP BEY SİLDİ" DEMİŞTİ

Müezzinoğlu, hastane tabelalarındaki 'T.C.' ibarelerine ilişkin tartışmalarla ilgili, T.C. ibaresinin kendisinden önceki bakan Recep Akdağ döneminde silindiğini belirtip, "Sağlık Bakanlığı'nın bakanlık yazışmalarının hiçbirinde T.C. kaldırılmamıştır. 25 Ekim 2012'de yapılan bir hadise bir haftadır gündeme getiriliyorsa bu Türkiye'nin gündemini farklı yere çekme amacı olanlara bir fırsattır. Bu fırsatı kimseye vermeyiz. Artı, Türkiye Cumhuriyeti'ni de bunlarla tartışılır hale getirmeyiz. Logomuzun altına da T.C.'yi koyduk. Tartışılacak bir konu yok. Ben TC ile onur duyarım. Bayrak, Cumhuriyet duyarlılığımı kimseye tartıştırmam" demişti.