BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.439,91
HABER /  POLİTİKA

Akdağ 400 milletveli istedi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Köşk seçimleri için 400 milletvekili istedi.

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Ben sizden 7-0 değil, tek başına iktidar değil, 400 milletvekili istiyorum ki cumhurbaşkanını seçebilelim'' dedi. Seçim çalışmaları için Erzurum'da bulunan Sağlık Bakanı Akdağ, Tortum'a giderek vatandaşlarla sohbet etti.

Esnafla konuşan Akdağ, daha sonra ilçe meydanında kurulan platformdan vatandaşlara seslendi. AK Parti'nin 2002 yılında yapılan genel seçimlerde Erzurum'daki 7 milletvekilliğinin tamamını kazandığını anımsatan Akdağ, ''Ben sizden 7-0 değil, tek başına iktidar değil, 400 milletvekili istiyorum ki cumhurbaşkanını seçebilelim'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda sıkıntı yaşandığını belirten Akdağ, şunları söyledi: ''Cumhurbaşkanını Meclis'te seçtirmediler. Bunun üzerine halka gidelim dedik. Biz böyle dedikçe önümüzü kestiler. Abdullah Gül gibi bir insanı Cumhurbaşkanı seçtirmediler. 400 milletvekili ile gelirsek cumhurbaşkanını da seçeceğiz.'' Tortum'da yapılacak devlet hastanesi için 13 Temmuzda ihale düzenleneceğini kaydeden Bakan Akdağ, Erzurum-Tortum-Oltu arasındaki 66 kilometrelik bölünmüş yol yapım çalışmalarının yıl sonuna kadar bitirileceğini belirtti.