BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.439,28
HABER /  SEÇİM

İki dede AK Parti mitingine damga vurdu

AK Parti'nin Akçaşehir ve Sudurağı mitinginde sahneye çıkan 72 ve 92 yaşındaki iki dededen Kılıçdaroğlu'na sert tepki geldi.

Abone ol

AKÇAŞEHİR Beldesinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla yapılan AK Parti mitingine sahneye çıkan iki dede damga vurdu.

Bakan Elvan'ın, "Başbakan sizler için geceli gündüzlü çalışmasaydı. 90'lı yıllara geri dönerdik" sözlerine iki dede "Yah Yaahhh" diyerek tepki gösterdi. Bakan Elvan'ın daha sonra sahneye çıkardığı iki dede, Erdoğan'a övgüler yağdırırken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na demediklerini bırakmadılar.

ASIL HIRSIZ KILIÇDAROĞLU

Mikrofonu eline alan dedelerden biri "Ben 1946 yılında askerdeydim. O zaman ben askerde iken 46 seçimlerinde Menderes konuşmaya geldi. Benim askerlik yaptığım yerde Fırat Nehri vardı. Biz sevkiyata giderken oradan bizi 7 günde kayıkla geçirdiler. Menderesin konuşmasından sonra bir arkadaşımız parmak kaldırdı söz aldı. O Arkadaş dedi ki, sayın başkan eğer milletvekli olursan iktidarı eline alırsan bir isteğim olacak. Biz burada senelerdir ıstırap çekiyoruz. Buraya köprü yapılması için çalışmalar yapıldı ama köprü yapılmadı. Eğer iktidar olursan buraya köprü yapacarmısın" dedi.

O KÖPRÜYÜ YAPTI

Menderes," Hay hay başımın üstüne" dedi. Ama 46 yılındaki seçimde Mendere 46 milletvekili çıkardı. İktidara gelemedi. 1950'de iktidara geldi. 1953'te oraya köprüyü yaptı. Oraya gittim gördüm. Köprünün projesini çizen mühendisi öldürmüşler orada kabristanı var. Ben bunları yaşadım.

Sözlerine devam eden dede,"27 senedir Ankaradayım çok ızdıraplar çektim. Doktora sabah 7'de gider akşam 6'da dönerdim. Şimdi herkezin her mahallenin aile doktoru var. Bunlar velinimet değil mi?

Sahneye çıkan diğer dedinin hedefinde ise CHP lideri Kılıçdaroğlu vardı:

"Akşam televizyonu açtım Kılıçdaroğlu çıkmış. Hırsıza yalancıya oy vermeyin diyor. Aslında o hırsız. Bu sosyal sigortaların genel müdürüydü. Kızılay'da büyük bir işhanı vardı. Onu aylak kullanıyor. Taraflarına kirasız veriyordu. Şimdi bu hükümet geldi bunları bitirdi. Para babaları rahatsız. Bu yüzden bu hükümeti bitirmek istiyor" dedi.

3 KİŞİ 300 KOYUNU GÜDEMEDİLER

Sudurağı mitinginde ise sahne kenarından söz almak istediğini söyleyen yaşlı amcayı Bakan Ekvan tekrar sahneye çıkardı. Hafız amca olarak bilinen 72 yaşındaki vatandaş, "Tayyip Erdoğan sana teşekkür ederim. Türkiye'de 80 tane vilayet var 50 tane milletvekili olan vilayet varken, 2 tane milletvekili olan Karaman'dan bakan çıkardığın ve Karaman'a değer gösterdiğin için teşekkür ederim.

Bu iki adamda asilzade çocuğu, her adamdan vekil çıkmaz her adam sandıktan çıkmaz. Bakan'ın babası bizim köyün üzümlerini alıp helva yapar Türkiye'ye satardı. O Bahçeli varya işte onlar 3 kişiydi. Onların önüne 300 koyun koydular. 300 koyunu güdemediler. Biz bu işi yapamayacaz dediler. Ondan sonra Ülkeyi yönetmek için Tayyip Erdoğan'ı bulduk. Sonrada yapamadılar binbir türlü hile ile AK Parti'yi Tayyip Erdoğan'ı suçlayacaz diye uğraşıyorlar. Heyy Kılıçdaroğlu, Sen SSK'yı batırdın bee. Baykal'a bin bir türlü tuzak kurdular. Onun elinden Külahı kaptı. O Kılıçdaroğlu Külah kapıcıymış" dedi.