BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.427,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Akaydın'dan Bakan Günay'a tepki

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, Emir Kusturica'yı ikna etme çabaları sonuç vermedi.

Abone ol

Ünlü yönetmen Emir Kusturica, Belgrad'a gitmek üzere Antalya'dan ayrıldı.

Emir Kusturica'nın jüri üyeliğinden ayrıldığını açıklamasından sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kusturica'nın konakladığı Hillside Su Otel'deki odasına çıkarak, ikna etmeye çalıştı.

Kusturica'yı ikna etmeyi başaramayan Akaydın, Kusturica'nın otelden ayrılmak üzere indiği otelin lobisinde de ikna çabalarını sürdürdü. 

Kusturica'ya otomobiline kadar eşlik eden, ardından da sarılarak vedalaşan Akaydın, gazetecilerin sorusu üzerine, Emir Kusturica'nın kendisine, ''Bu davranışları ayıplıyorum. Tamamen politik bir tavırdır. Beni Bosna Savaşında söylemediklerim ve yapmadıklarım için suçluyorlar. Benim zaten duygularımı düşüncelerimi, felsefemi, yaptıklarımı, bugüne kadar yaptığım eserler, belli ediyor.. Etrafımda bu kadar korumayla gezmek beni rahatsız ediyor. Bu yüzden jüri üyeliğinden ve Antalya'dan ayrılıyorum'' dediğini aktardı.

Bu arada Akaydın'ın, Kusturica'dan ''kışkırtmalar'' nedeniyle özür dilediği öğrenildi.

Akaydın, Kusturica'yı uğurladıktan sonra, toplantı halindeki Uluslararası Film Yarışması'nın diğer jüri üyelerini ziyaret ederek, bilgilendirdi. Akaydın, İngilizce hitap ettiği jüri üyelerine, Kusturica'nın ayrılma kararı ile yaşananların ''politik kışkırtma'' olduğu görüşlerini yineledi.

Akaydın, jüri üyelerini ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşananlar nedeniyle üzüntüsünü bir kez daha dile getirdi. 

EMİR KUSTURİCA BELGRAD'A GİTTİ

Bu arada Emir Kusturica, Antalya'dan ayrıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın ikna çabalarına rağmen oteli terk eden Kusturica, Antalya Havalimanına gelerek, özel uçağıyla Belgrad'a gitmek üzere ayrıldı.

Kusturica'yı Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Şanlı uğurladı.