BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  GÜNCEL

Akademisyenler sorunları dile getirecek

Yunus Emre Enstitüsü, Dışişleri Bakanlığı, Türk Dil Kurumu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştiriceği 1. Uluslararası Türkoloji Çalıştayı 19-24 Nisan 2012 tarihinde Wow İstanbul Hotel'de yapılacak.

Abone ol

Amerika, Rusya Federasyonu, Japonya, Almanya ve Çin Halk Cumhuriyeti başta olmak üzere 50'yi aşkın ülkeden üniversitelerin Türkoloji / Türk Dili ve Edebiyatı / Türkçe Öğretmenliği bölüm başkan ve temsilcilerinin katılacağı Çalıştay'a, Türkiye'den YÖK'ün eşleştirme yaptığı üniversite rektörleri ve alanında uzman akademisyenler ile Yunus Emre Enstitüsünün işbirliği yaptığı üniversitelerden akademisyenler katılacak.

Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ ve diğer hükümet temsilcilerinin de katılımının beklendiği program 3 gün sürecek.

Türkoloji/Türk Dili ve Edebiyatı/Türkçe Öğretmenliği bölümlerinin müfredat ve ders içerikleri, Türkoloji bölümlerindeki eğitim ve öğretimin cazip ve nitelikli hale getirilmesi ve bu bölümlerin ihtiyaç, sorun ve taleplerinin tespiti gibi konular, çalıştayın önemli gündem maddeleri olacak.

Türkoloji bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdamının da değerlendirileceği I. Uluslararası Türkoloji Çalıştayı'nda ayrıca, mezun olanlara yönelik yerli Türkologların yetiştirilmesi projesi ile Türkiye'deki yüksek lisans ve doktora yapabilmeleri için gerekli bilgilendirmenin sağlanması konuları ele alınacak.

Programın son günü olan 23 Nisan Pazartesi ise, Türkiye ve İstanbul'un tanıtıldığı kültürel etkinliklere ayrıldı.