BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  GÜNCEL

Akademisyenler cezaevi çıkışı halay çekti!

Mahkeme tarafından tahliye olan akademisyenler, cezaevi önünde öğrenciler ve kendilerini karşılayan grupla davul eşliğinde halay çekti.

Abone ol

"Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan, akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya, Kıvanç Ersoy ve Meral Camcı hakim karşısına çıktı. Duruşmada savcı, 4 akademisyenin tahliyesini istedi. Mahkeme de adli kontrol şartı olmaksızın akademisyenlerin tahliyesine karar verdi.

"Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle cezaevinde tutuklu bulunan akademisyenler Yrd. Doç. Esra Mungan ile Yrd. Doç. Meral Camcı, cezaevinden çıktı.

CEZAEVİNDEN ÇIKTILER, HALAY ÇEKTİLER

Akademisyenleri burada aileleri ve öğrencileri karşıladı.Saat 20:50'de tutuklu bulundukları Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye olan akademisyenler Yrd. Doç. Esra Mungan ile Yrd. Doç. Meral Camcı'yı burada aileleri, öğrencileri ve kalabalık bir grup karşıladı.

ÖĞRENCİLERİ KARŞILADI

Öğrencilerine sarılıp hasret gideren akademisyenler cezaevi önünde kısa bir açıklama yaptı. Yardımcı Doçent Esra Mungan, “Barış ve demokrasi için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Yardımcı Doçent Meral Camcı ise “Biz çok daha güçlendik diye düşünüyoruz. Bu güçle devam edeceğiz. Mücadeleye devam.. Haklıyız, kazanacağız" diye konuştu.Ardından akademisyenler, cezaevi önünde öğrenciler ve kendilerini karşılayan grupla davul eşliğinde halay çekti.