BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.491,37
HABER /  GÜNCEL

AK Saray'ın müteahhidi ilk kez konuştu!

Tartışmaların odağındaki AK Saray'ın müteahhidi Erman Ilıcak sarayda 1000 oda olmadığı açıklarken kaç odası olduğunu bilmediğini söyledi.

Abone ol

Yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı binası namı diğer Ak Sarayı’nın müteahhidi Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, inşaatla ilgili ilk kez konuştu. Tartışmaların abartıldığını söyleyen Ilıcak "Neden Türkiye’ye büyük görüldüğünü bilmiyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışan bir proje oldu" dedi.

Saray’ın 1000 odalı olmadığını savunan Ilıcak, “Kremlin’den büyük mü bilmem ama biz Rusya’da buradan büyük alışveriş merkezi açtık. Yaşadıkça garantimiz altında, sahipsiz bırakmayız” direyek çalışmaların hala devam ettiğinin altını çizdi. Ilıcak, dün RDIF ile düzenledikleri imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ilıcak şunları söyledi:

saray.jpg

KAÇ ODALI BİLMİYORUM

Maliyet konusunda biz TOKİ’nin taşeronuyuz, maliyet vermeye yetkim yok. Parça parça yeni işler yapılıyor. 2015 yılında tamamını bitirmeyi planlıyoruz. Saray inanın 1000 odalı değil. Kaç odalı olduğunu bilmiyorum. 450 bin metrekarelik büyüklüğü var. Yanlış bir iş olmadı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı Türkiye’ye yaptığım ilk ve tek proje oldu. Sarayda kullanılan malzemelerin tamamına yakını yerlidir. Yerli malzemelerin kullanılması için büyük gayret sarf ettik. Çok az malzeme yurtdışından getirilmiştir ama projenin tamamında Türk mimarlar, mühendisler ve işçiler çalıştı. Birinci Köprü yapılırken de tartışıldı. Ancak bu saray Anıtkabir gibi Meclis gibi çocuklarımıza bir mirastır.

NEM ALMAZ ÇATI AKMAZ

Her çatı akar ama bizimkisi akmaz. Ne alttan nem alır ne de çatısı akar. Yapılırken 100 kere test edildi. Bizim için büyük onur, şeref ve gurur kaynağıdır. Çalışan tüm arkadaşlar da bunu gururla anlatıyorlar. Çocuklarımıza bırakacağımız bir mirastır.