BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  MEDYA

Ak Saray hangi felaketlerin habercisi?

Zaman yazarı Ali Ünal, maliyeti ve büyüklüğü ile çok konuşulan yeni cumhurbaşkanlığı konutu Ak Saray'ı, Kur'an'dan alıntılarla eleştirerek, bir felaketin habercisi olduğunu ileri sürdü..

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Cemaate yakınlığıyla bilinen Zaman gazetesinin yazarlarından Ali Ünal, bugünkü yazısında, maliyetinin 1 milyar 370 milyon lira ettiği ve bu sebeple de Türkiye'de olduğu kadar tüm dünyada tartışma konusu olan yeni Cumhurbaşkanlığı konutu 'Ak Saray'ı yerden yere vurdu.

Ak Saray'ı, Kur'an'da yer alan hadislerden örnekler vererek eleştiren Ünal, insanların iman gücünün azaldıkça ibadet ettikleri camiileri süsledikleri hadisini örnek göstererek, AK Saray'ın bir kibrin ve aşağılık kompleksinin ürünü olduğunu, Ak Saray'ın fark edilmeyen bir takım hedeflere ve sistem değişikliklerine işaret ettiğini ileri sürdü.

Ünal, Ak Saray'ın bir felaket habercisi olduğunu Kur'an alıntılarla örneklendirerek, flaş bir iddia ortaya attı: Biz hangi memlekete bir peygamber gönderir, (İslâmî bir hizmet başlatırsak) önce oranın halkını zorluklar, sıkıntılar ve musibetlere düçar ederiz ki, içten Allah’a yönelerek, yalvarıp yakarsınlar. Onları bir süre böyle terbiyeye tâbi tutmamızın ardından, (eğer iman etmezlerse bu defa merhale merhale helâk yolunda) sıkıntılı hallerini rahatlıkla değiştiririz. Zamanla güçleri artar, bolluğa erer ve hiçbir şeye aldırış etmeden yiyip–içmeye başlarlar da, ‘Vaktiyle atalarımız kâh üzülmüş, kâh sevinmişlerdi; (biz ise ne kadar rahattayız!)’ der ve olup-bitenlerden ders almazlar. Nihayet kendilerini o şuursuzlukları içinde birden yakalayıveririz. (7: 94–95) 

İşte o yazıdan çarpıcı satırlar:

Bir hadis-i şerifte “İnsanlar, imanları zayıfladıkları zaman camilerini süslü yaparlar.” buyrulur. Mescid-i Nebevî, dört duvardan ibaretti ve Hz. Osman (r.a.) döneminde üstü örtülünceye kadar cemaat namazı sıcak kumlar üzerinde, yağmur yağdığı zaman da çamur içinde kılar, secde ederdi.

"FERTLER VE DEVLETLER İÇLERİNDEKİ BOŞLUĞU DIŞ GÖRÜNÜMLE ÖRTMEYE BAŞLADILAR..."

Süslü camiler, iman ve Dinî hayatta zayıflama başladığı zaman ortaya çıkmıştır. Büyük devletler, medeniyetler, mağaralardan, kulübelerden, kulübevâri yapılardan kuruldu ve şatafatlı saraylardan yıkıldı. Fertler de, devletler de içlerindeki boşluğu, kalblerindeki za’fiyeti dış görünümle örtmeye çalışırlar; içte komplekslerin oyduğu ne ölçüde boşluk varsa, dışta o kadar görüntü olur. Hz. Bediuzzaman (r.a.), bu gerçeği çok güzel ifade eder: “Kibrin kaynağı aşağılık kompleksi; gururun kaynağı, kalb zayıflığıdır. Âcizlik ise, muhalefetin menşeidir.” Yani, âciz kişi, İslâm adına yapılması gerekenleri yapamayıp, yapanları tenkit edip suçlayan ve sadece retorikte Amerika ve İsrail düşmanlığında kahramanlık arayan sözümona bazı İslâmcılar ve retorikte İsrail’e gürlerken, pratikte ve perde gerisinde ona büyük destek veren AKP gibi, muhalefette kahramanlık arar.

AK SARAY NEYİN HABERCİSİ?

“Ak” Saray tipi sarayların neyin habercisi olduğu konusunda ise Kur’ân, şöyle buyurur: “Biz hangi memlekete bir peygamber gönderir, (İslâmî bir hizmet başlatırsak) önce oranın halkını zorluklar, sıkıntılar ve musibetlere düçar ederiz ki, içten Allah’a yönelerek, yalvarıp yakarsınlar. Onları bir süre böyle terbiyeye tâbi tutmamızın ardından, (eğer iman etmezlerse bu defa merhale merhale helâk yolunda) sıkıntılı hallerini rahatlıkla değiştiririz. Zamanla güçleri artar, bolluğa erer ve hiçbir şeye aldırış etmeden yiyip–içmeye başlarlar da, ‘Vaktiyle atalarımız kâh üzülmüş, kâh sevinmişlerdi; (biz ise ne kadar rahattayız!)’ der ve olup-bitenlerden ders almazlar. Nihayet kendilerini o şuursuzlukları içinde birden yakalayıveririz. (7: 94–95) Herhangi bir memleketi (hak ettikleri bir ceza olarak) helâk etmek dilediğimizde, oranın halkı arasında zevk u safa içinde dilediklerince yaşamayı gaye edinenleri (toplumların hayatıyla ilgili kanunlarımız çerçevesinde) sevk eder ve nimete boğarız da, orada artık kural tanımaz hale gelir ve günahlara daldıkça dalarlar. Nihayet, hak ettikleri helâk hükmü uygulamaya konur da, o memleketi yerle bir ederiz. (17:16)

"TÜRKİYE'DE SİSTEM YENİDEN DİZAYN EDİLİYOR"

“Ak” Saray, mevcut siyasî pratikte ise maalesef fark edilmeyen bir takım hedeflere işaret ediyor. Türkiye’de sistem yeniden dizayn ediliyor. PKK ile Oslo görüşmelerinin arkasında “hakem devlet” veya “güçler”in varlığı biliniyordu. Dünyada böyle “hakem devletler”le çalışan “hakem” gruplar” var. The Elders gibi, International Crisis Group (Uluslararası Kriz Grubu) da, bunlardan biri. Morton Abramowitz ve Senatör George Mitchell gibi “global liderler” tarafından kurulan, yönetiminde Morton Abramowitz, Wesley Clark, George Soros, Javier Solana gibi “global liderler”in bulunduğu, onursal başkanlığını ise Finlandiya’nın eski cumhurbaşkanlarından Martti Ahtisaari’nin yaptığı bir grup bu. En başarılı faaliyetlerini “kapı arkası görüşmelerle gerçekleştirdikleri”ni ifade ediyorlar. Martti Ahtisaari, bu kapı arkası görüşmelerden birini 17 Eylül 2010’da, diğerini 19 Kasım 2014 günü R.T. Erdoğan’la bu defa “Ak” Saray’da yapıyor. Grup, 6 Kasım günü “Türkiye ve PKK: Barış Sürecini Kurtarmak” diye bir rapor hazırlıyor. Rapor, Oslo’da varılan mutabakat maddelerini ihtiva ediyor. Süreçte yaşadıklarımız, Oslo mutabakatını halka kabul ettirerek tek tek uygulamaya koymak için bir tiyatrodan ibaret. Türkiye bir yandan adım adım bölünmeye, diğer taraftan, bütün İslâmî cemaatlerin silinip, yerlerini İmam-Hatipler ve TÜRGEV’le oluşturulacak cemaatin alacağı, yasama, yürütme ve yargısı, ordu, MİT ve Emniyet’i tek elde toplanmış Baas tipi demokrasisiz bir cumhuriyete götürülüyor. “Ak” Saray, bir de bunun işaretçisi.