BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,74
ALTIN 2.493,49
HABER /  GÜNCEL

AK Saray 'alaturka tuvalet taşı'na tepki

Mimarlar Odası'nın AK Saray için yaptığı 'alaturka tuvalet taşı' yorumuna İnşaat mühendisleri konfederasyonu tepki gösterdi.

Abone ol

1 milyar 370 milyonluk maliyetiyle büyük tepki alan AK Saray için Mimarlar Odası'nın yaptığı skandal yoruma tepki geldi.

Oda yaptığı açıklamada AK Saray'ı 'alaturka tuvalet taşı'na benzetmişti.

İnşaat Müteahhitleri Konfedarasyonu bu benzetmeye yazılı bir açıklamayla büyük tepki gösterdi. Mimarlar Odası'nı 'politik' davranmak ve AK parti muhalifi olmakla eleştiren Konfedarasyon, AK Saray'ın eşsiz bir eser olduğunu savundu.

Konfedarasyon başkanı Tahir Tellioğlu imzasıyla yayınlanan açıklamada şöyle denildi;

"Kamuoyunda, 'AK Saray' olarak bilinen Yeni Cumhurbaşkanlığı Binasının, Türkiye Cumhuriyetine hayırlı olmasını diliyoruz. Bina, yapım aşamasından bu yana, içte ve dışta çok sayıda engel ve eleştiriye maruz kalmıştır. İlk olarak inşaat, yapım aşamasında durdurulmaya çalışılmış, bu girişimden sonuç alınamayınca, binanın 'kaçak' olduğu imajını bilinçaltına yerleştirmek için, uluslararası medya'nın da desteği alınarak, yeni Cumhurbaşkanlığı binasını, uluslar arası düzeyde itibarsızlaştırma kampanyaları yapılmıştır.

ALATURKA BENZETME ÇİRKİN

Son olarak, Ankara Mimarlar Odasını Başkanı Tezcan Karakuş'un,

Ak Saray'ı, "Alaturka Tuvalet Taşı"na benzetmesi, teknik bakış açılarından uzak, son derece çirkin, yakışık alamayan, ideolojik bakışın dışa vurumu olarak anlaşılmaktadır. Bilindiği üzere Mimarlar Odası, oda görevinin dışında, hükümet karşıtı her türlü eylemlerde aktif rol üstlenmiş, kimi zamanda bu eylemlerin düzenleyicisi olmuşlardır.

AK SARAY EN BAŞARILI MÜTEAHHİTLİK ÜRÜNÜ

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) olarak, yeni Cumhurbaşkanlığı binasını, geçmişten geleceğe, Türk- Selçuklu Mimarisinin, günümüze en güzel ve en kullanışlı şekliyle yapılması olarak başarılı bir Müteahhitlik hizmeti olarak da görülmektedir.

ak-saray.jpgAK SARAY'IN MALİYETİ
NE KADAR?


(TIKLA AK SARAYI GÖR)


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamasıyla ortaya çıkan AK Saray'ın maliyeti tamı tamına 1 milyar 370 milyon lira. Sarayın parasının 964 milyon liralık kısmı ödendi, geriye kalan ise 2015 bütçesine konuldu. Bu parayla biri 2 milyon liraya mal olan 685 okul yapılabiliyor.