BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.244,95
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'yle kavgalı Furkan Vakfı'ndan imza kampanyası

AK Parti ve Furkan Vakfı arasındaki salon tartışmasında tansiyon yükseliyor. AK Parti'yi CHP'ye benzemekle itham eden Başkan Alparslan Kuytul, kampanya başlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - "Eğer AK Parti bize savaş açtıysa savaştan kaçan da şerefsizdir!" Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul yeni bir açıklama yaparak hükümete yüklendi.

İslami toplantılar için kendilerine salon verilmesinin AK Parti tarafından engellenğini öne süren Vakıf, sorunun çözümü için imza kampanyası başlattı. Başkan Alparslan Kuytul, "Alevilere açılmakta, Başbakan Alevi dedesinin elini öpmekte, Sünni cemaatlere spor salonu dahi verilmemektedir" dedi.

AK Parti, Cübbeli Ahmet Hoca'nın söyleşini iptal edince ortalık karışmıştı. İsmailağa Cemaati'nden AK Parti'ye çok ağır suçlamalar yapılmış, Cemaat'ten Salih Diner iptal kararının ardından "Bu hainlik düzentilmezse Allahu teala AK Parti'nin belasını verecek demektir" demişti.

1196550-25003761-1600-900.20141127115539.jpg

Bu olayın ardından AK Parti ve Furkan Vakfı arasında benzer bir nedenden tartışma çıktı. Konferans için aldığı salonların izinleri iptal edilen Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, AK Parti'ye sert tepki göstererek, "Size hüsn-ü zan etmiştik, Artık hüsn-ü zannımız bitti, yüzünüzü gördük" demişti. Kuytul, "Eğer AKP bize savaş açıyorsa 'savaştan kaçan şerefsizdir" diye de konuşmuştu.

AK PARTİ ÇİZGİSİNDEN UZAKLAŞIYOR İDDİASI

Konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan Alparslan Kuytul, "AKP hükümeti her ne kadar aynı fikre ve ideolojiye sahip bir parti gibi görünse de aslında farklı fikir ve hayat tarzına sahip insanlardan oluşmaktadır" dedi ve AK Partililere çağrı yaptı:

Merkez parti olmanın ve çok oy almanın gereği gibi görünen bu durum, bazı problemlere de yol açmaktadır. Görünen o ki gitgide AKP'de sızmalar çoğalmakta ve AKP çizgisiniden uzaklaşılmaktadır.

Alevilere açılmakta, Başbakan Alevi dedesinin elini öpmekte, Sünni cemaatlere spor salonu dahi verilmemektedir. Yani AKP, CHP gibi davranmaya başlamaktadır. Bütün AKP'lilerin bu hususta tepki göstermesi AKP'nin de hayrına olacaktır." 

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Öte yandan kendilerine salon verilmediiğini belirten Furkan Vakfı, imza kampanyası başlattı.

Hedeflerinin 30 bin imza olduğunu belirten Vakıf, "AKP'nin 'İslami Davet' konferanslarını engellemesine siz de tepki gösterin! Tepkimizi göstermek için internet üzerinden imza kampanyası başlattık. Sizleri de kampanyamıza davet ediyoruz" açıklaması yaptı.

İmza kamyasının amacı ise şu sözlerle açıklandı: İslam dininin insanlar tarafından doğru bir şekilde anlaşılması için imanlı ve ahlaklı temiz nesiller yetiştirilmesi için geleceğimiz olan yeni neslimizin çağımızın hastalıklarından korunabilmesi için... İslam dininin ve Müslümanların doğru bir şekilde tanıtılması için..."

ALPARSLAN KUYTUL AK PARTİ'YE BÖYLE YÜKLENDİ!

SAVAŞTAN KAÇAN ŞEREFSİZDİR!

Salonların AK Parti'ye yakın isimlere kiralandığını ancak kasıtlı olarak Furkan Vakfı'na kiralanmadığını ileri sürün Kuytul, "Eğer AK Parti bize savaş açtıysa savaştan kaçan da şerefsizdir. Eğer geri adam atarsak Allah belamızı versin" dedi.

Kuytul şunları söyledi:

"Bu salonlar sizin babanızın malı mı? Nihat Hatipoğlu, Ömer Döngeloğlu gelince salon var da bize mi yok?

Sizin kararınızı tanımıyorum. Biz sizi iyi bilmişiz. Meğer siz başkalarının emrine girmişsiniz. Artık sizin yüzünüzü gördük. Eğer AK Parti bize savaş açtıysa savaştan kaçan şerefsizdir.

Savaştan kaçan namerttir. Eğer geri adım atarsak Allah belamızı versin. Yaptığınızı bütün Türkiye’ye anlatacağız. Sizin yetkiniz varsa bizim de ağzımız, rabbimiz var. Yaptığınızı bütün Türkiye’ye anlatacağız."