BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'yi şoke eden istifada flaş gelişme!

‘Bu nasıl yeni Türkiye’ diyerek dün istifa eden AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun, istifadan vazgeçtiğini açıkladı...

Abone ol

AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanlığı’ndan ‘Bu nasıl yeni Türkiye’ diyerek dün istifa eden Özgür Ergun’un aradan bir gün geçtikten sonra ‘Yeni Türkiye’ konusundaki fikri değişti. Ergun, bugün yeni bir açıklama yaparak, istifa gerekçeleri hakkında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüştüğünü dile getirdi. Soylu’nun istifa gerekçelerini tek tek inceleyeceği ve gerekeni yapacağı konusunda söz verdiğini ifade ederek ‘Yeni Türkiye işte bu’ dedi.

Ergun, AK Parti’nin kamu kurumlarında kadrolaşması, Necmettin Erbakan Üniversitesi’ni arka bahçesi haline getirmesi ve yeni göreve gelen Konya İl Teşkilatı hakkındaki memnuniyetsizliğini gerekçe göstererek görevinden istifa etmişti. Özgür Ergun, dünkü basın açıklamasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül ile parti genel merkezinde bir konuşma yaptığını anlattı. Ergun, istifa gerekçesinde yer alan konular hakkında Süleyman Soylu’nun inceleme başlatacağını ve gerekli işlemleri yapmaya söz verdiğini dile getirdi.

ERGUN, BU KEZ YOLSUZLUK VURGUSU YAPTI

Dünkü istifa yazısında usulsüz içilen bir çayın bile haram olduğuna vurgu yapan Ergun, bugünkü açıklamasında ise yolsuzluğa vurgu yaparak şunları söyledi: “Dün, bir basın açıklaması ile AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanlığından istifa ettiğimi ve istifa gerekçelerini duyurmuştum. AK Parti Genel Başkan yardımcımız Sayın Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Azize Sibel  Gönül hanımefendi ile Genel Merkezde uzun uzun konuştum. Sayın Süleyman Soylu’nun, açıklamamda yer alan konulara teker teker inceleme başlatıp en kısa sürede gerekli işlemleri yapmaya kati suretle  söz vermesi gönlümde “Yeni Türkiye” işte Bu! dedirtti. Dünkü açıklamamda da belirttiğim gibi, Torosların yiğidi, Anadolunun evladı olan, dürüstlük abidesi Başbakanımızın bahse konu olan olaylar ile ilgili gerekli talimatları vermesi, milletimizin bir bardak çayını bile kimseye haksız yere içirtmeyeceğinin, her türlü yolsuzluğa neye mal olursa olsun geçit vermeyeceğinin net göstergesidir. Sayın Başbakanımıza ve partime olan bağlılığım ve sevgim bir kat daha artırmıştır.”