BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.440,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'yi parçalama planı! Yeni bir parti kurup...

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası AK Parti'yi yıpratmak için yeni bir partinin kurulacağını ileri sürdü.

Abone ol

"Muhalefet için Cumhurbaşkanlığı seçiminde hesap kazanmak değil, AK Parti’nin oyunu mümkün olduğu kadar aşağıya çekmek."

Bu iddia Yeni Akit si yazarı 'a ait. Dilipak'ın iddiaları bunlarla da sınırlı değil. AK Parti'ye karşı cemaatin ve muhalefetin içinde olduğu yeni bir oluşum hazırlığı yapıldığı söyleyen Dilipak, "AK Parti’den gelecekler için yeni bir parti" kurulacağını iddia etti.

Dilipak'a göre, gelecekler 3 kategoride toplanıyor.

1. Kategoride 3 dönem sebebi ile aday olamayacak ama aday olmak isteyenlerin gideceği bir parti olacak bu parti.

2, Bağımsızların yanında AK Parti içindeki cemaat mensupları da geri çağrılacak..

3. Gruptakiler ise kaset ve dosyalarla, tehdit ve şantaj yoluyla “ikna” edilecek isimler..

CEMAATİN GÖZÜ BBP'DE

Dilipak'ın iddialarının bir kısmı da Büyük Birlik Partisi'ne ait. Dilipak'a göre, "Cemaatin BBP üzerinde ciddi planları var."

Dilipak bugünkü yazısına şöyle devam etti:

"...BBP Gençliği de cemaat için büyük önem taşıyor. BBP içinde belli bir kesim bundan rahatsız. Cemaat sağcı, milliyetçi, muhafazakar kesimi buraya yönlendirmek istiyor. 3. hedef parti ise, Genç Parti. Liberal, demokrat, ılımlı sol ve Alevileri buraya yönlendirecekler deniyor..

Tabii en fazla milletvekili yeni oluşumda olacak. Bu 3 parti ve buna katılmak isteyecek diğer partilerle büyük bir ittifak kurulacak.

Yani asıl büyük çatı hareketi bu. En fazla milletvekili bu yeni oluşumda olacağı için, çatının da ağırlığı bu yeni oluşumdaki isimlerden oluşacak. Baştan birlikte yeni bir oluşuma gidilse ya da eskilerden birine katılım olsa, onlar daha fazla pay isteyecek.

HESAP CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KAZANMAK DEĞİL

Ekmel bey bu büyük çatıya hazırlanıyor bu şekilde.. Yani Cumhurbaşkanlığı seçiminde hesap kazanmak değil, AK Parti’nin oyunu mümkün olduğu kadar aşağıya çekmek..

Bu yeni hareket, 2015 milletvekili seçimleri için örgütleniyor.

Önce Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarını görmek gerekiyor.

Hani ellerinden gelse, aday gösterme süresi sona erdikten sonra Erdoğan’ı düşürmek için ellerinden geleni arkalarına koymayacaklar. Eğer Erdoğan devre dışı kalırsa İhsanoğlu’na gün doğmuş olacak, birilerinin evdeki hesabına göre.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra AK Parti’yi bölmek için ellerinden geleni arkalarına koymayacaklar..

Seçim sonucunda, eğer yeni oluşum ve çatı koalisyonu barajın üzerinde bir oy alırsa, zaten anayasal çoğunluk sağlanamayacak ve muhalefet güç birliği yapılacak ve iktidar üzerinde baskı oluşturmak için kamuoyu harekete geçirilecek.

GÜL İHSANOĞLU İLE BİR ARAYA GELECEK

Gül ile İhsanoğlu bir araya gelerek çatı ile AK Parti’nin birleşmesi ve güçlü iktidar ve anayasa değişikliği için yeni bir inisiyatif başlatılacak. Yani Erdoğan dışlanarak AK Parti sahiplenilecek. Zaten eğer AK Parti tek başına iktidar olamıyorsa AK Parti’nin rolünü yeni oluşumun başkanlığında bir koalisyon üstlenecek. Bunun için de AK Parti’den yeni çatı hareketine katılım sağlanacak.