BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'yi Özkök Paşa kurtarmış

Askerin AK Parti'deki ülkücü milletvekillerine çengel atıp bölme planını zamanın Genel Kurmay Başkanı Özkök'ün bozduğu ortaya çıktı

Abone ol

'Kürşad' kod adlı Ergenekon sanığı emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un AK Parti'yi bölmek için ülkücü tandanslı milletvekillerine çengel attığı  ve duyulması üzerine dönemin Genel Kurmay Başkanı Hilmi Özkök tarafından Çanakkale'ye sürüldügü ortaya çıktı

Jandarma İstihbaratın AK Partiyi bölme girişiminin dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi özkök tarafından önlendiği ortaya çıktı. Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan tarafından kaleme alınan "Bi Ermeni VarHrant Dink Operasyonu'nun Şifreleri" isimli kitapta, Hasan Atilla Uğur'un Jandarma İstihbarat Başkanlığı Teknik Takip Daire Başkanlığı'nı yürüttüğü dönemde Meclis aritmetiğinin değiştirilmesi için çalışmalar yürüttüğü belirtildi. Kitapta 'Kürşad' kod adlı Uğur'un faaliyetlerine ilişkin şikayet üzerine dönemin Genelkurmay Başkanı özkök'ün harekete geçerek Uğur'u Çanakkale'ye gönderdiği kaydedildi.

 28 ŞUBAT'IN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORDU

Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan'ın bugün piyasaya çıkacak kitabında, Hrant Dink cinayeti ile ilgili birçok belge ve bilgiye yer veriliyor. Kitap sadece Dink'in öldürülmesine değil, suikaste giden süreçte Türkiye'nin karanlık dehlizlere sürüklenmesi için o dönemde yapılan faaliyetlere de yer veriliyor. 28 Şubat'ta devrilenlerin yeniden iktidara gelmesine derin mekanizmaların seyirci kalmak istemediğini belirten Arslan Kitabında, "Meclis çoğunluğunu tek başına sağlayarak hükümet koltuğuna oturan eski devriklerle hesaplaşmak için bu kez tek başına ordunun yetmeyeceği açıktı. Hatırlayalım, Ergenekon'da meclis aritmetiğinin değiştirilmesi için Hasan Atilla Uğur'un istihbarat çalışmaları yürüttüğü yer alıyor.
Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) İstihbarat Başkanlığı Teknik Takip Daire Başkanlığı döneminde 'Kürşad' kod adlı Uğur'un faaliyetleri istihbarat raporlarına yansımıştı" diyor.

AK PARTİYİ BÖLMEK İÇİN MİLLETVEKİLLERİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

 Adem Yavuz Arslan kitabında "Kürşad'ın" AK Partiyi bölme faaliyetleri ile ilgili istihbarat raporlarına da yer veriyor. Kitapta bu faaliyetler " AK Parti içerisinde ülkücü-milliyetçi geçmişe sahip milletvekillerini partiden ayırmak için ülkücü tandanslı Jandarma İstihbarat elemanı Ayhan Küçükarslan vasıtasıyla bazı milletvekilleriyle bu yönde görüşmeler gerçekleştirdiği tespit edilmiştir." şeklinde anlatılıyor.

SKANDALİ ÖZKÖK PAŞA ÇIKMADAN ÖNLEDİ

 Ak Parti'yi bölme faaliyetlerinden Jandarma istihbarat hakkında gelen bir şikayetle haberi olan dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi özkök'ün skandali ortaya çıkmadan önlediği ortaya çıktı. Adem Yavuz Arslan, "Bi Ermeni Var Hrant Dink Operasyonu'nun Şifreleri" isimli kitabında dönemin Jandarma İstihbarat Başkanlığı Teknik Takip Daire Başkanı Hasan Atilla Uğur'un Çanakkale'ye gönderilmesinin perde arkasını şöyle anlatıyor: "O dönem Jandarma İstihbaratı hakkında Genelkurmay Karargahı'na ulaşan bir şikayetti ve etkili oldu. Uğur, resmi görevi ile bağdaşmayan ve duyulması halinde bir skandala dönüşebilecek faaliyetleri nedeniyle Çanakkale'ye gönderildi. Dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi özkök bir skandali ortaya çıkmadan önlemişti."