BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

'AK Parti'yi karıştırmak için yeni senaryo'

Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 19 Ocak 2015'te Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek olması hakkındaki tartışmalara 'AK Parti'yi karıştırmak için hazırlanan bir senaryo' yakıştırmasında bulundu.

Abone ol

Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Ocak 2015'te Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek olmasına ilişkin 'Şaşırmayın' yorumunu yaparak, 19 Ocak 2015'te Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek olmasıyla ilgili başlatılan tartışmayı 'AK Parti'yi karıştırmak için planlanan yeni senaryonun bir parçası' olarak yorumladı.

A Haber'de yayınlanan Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası'nın konuğu olan Kelkitoğlu, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 19 Ocak 2015'te Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek olması konusu olmak üzere , Fethullah Gülen'in ABD'den iadesi  ve TÜSİAD'ın Erdoğan'a 'Muhattabımız Cumhurbaşkanı değil, Başbakan'dır' çıkışıyla ilgili konularda yorum yaptı.

İşte Kelkitoğlu'nun programdaki çarpıcı sözleri:

"YENİ DUYMUŞ GİBİ ŞAŞIRMAYIN"


(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 19 Ocak Bakanlar Kurulu'nu toplayacak olmasıyla ilgili tartışmalar) İktidarın içerisini karıştırmak amacıyla oluşturulan bir operasyon.. İlk önce Yüce Divan ile başladı; röportajlar başladı; kamuoyunda yeni bir algı oluşturmak için algı operasyonu başlatmak için oluşturulan röportajlar ve haberlerle başladı bütün bunlar... Arkasından 5 OCak, 19 Ocak geldi... Sayın Cumhurbaşkanı çıktı; '19 Ocak tarihi'yle ilgili 'Yeni duymuş gibi şaşırmayın, ben bunları her defasında söyledim.' dedi. Bence parti içine de var parti dışına da çok ciddi mesajlar var. 

murat-kalkitoglu.jpg

"AK PARTİ'Yİ KARIŞTIRMAK İÇİN PLANLANAN YENİ BİR SENARYONUN PARÇASI"


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 19 Ocak 2015'te Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek olmasıyla ilgili başlatılan tartışmayı yorumlayan Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, bunun AK Parti'yi karıştırmak için planlanan yeni bir senaryonun parçası olduğunu söyledi. Kelkitlioğlu, "Bu konuyu fazla tartışmanın gerekli olmadığını düşünüyorum. Kimse şaşırmasın, Erdoğan böyle bir Cumhurbaşkanı olacağını aylar öncesinden söylemişti" dedi.

"HALUK DİNÇER'İN ESAS HEDEFİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN"

Programda TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 'paralel yapı' ile ilgili açıklamalarını da değerlendiren Murat Kelkitlioğlu, "Haluk Dinçer'in esas hedefi Cumhurbaşkanı Erdoğan zaten. Dinçer nasıl 'paralel yapı'yı görmüyor anlamıyorum. 'Paralel devlet'i görmüyorsa kör olmuş demektir" ifadesini kullandı.

"FETHULLAH GÜLEN2İN ABD'DEKİ DURUMU NE OLUR?"

Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılması ve ABD'nin Gülen'i iadesi ile ilgili soruları yanıtlayan Kelkitlioğlu, "Kırmızı bültenin çıkarılacağını düşünüyorum. ABD Gülen'i iade etmeyebilir ama ülkede tutacağını da zannetmiyorum" diye konuştu