BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,66
ALTIN 2.523,36
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'yi çıldırtacak kampanya! Erdoğan'ı bakın ne yaptılar?

İnternet sansürünü konu alan bir uluslararası kampanyada Erdoğan, Putin, Sisi ve Kim Jong-Un ‘diktatör temalı’ kedi tuvaletlerinin yüzü oldu!

Abone ol

İnternet özgürlüğünü savunma amaçlı bir kampanyada, aralarında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu bir dizi lider ‘kedi tuvaletlerinin yüzü’ oldu.

PUTİN, SİSİ, KİM JONG-UN VE ERDOĞAN!

Dünya çapında internet sansürünü ölçme amaçlı Index on Censorship (Sansür Endeksi) isimli kuruluşa para toplamayı amaçlayan kampanya çerçevesinde, kedi sahiplerinin kedi kumunu tuttuğu tuvaletlerin üzerlerine, internet özgürlüğü konusunda sicili kötü liderlerin fotoğrafları yerleştirildi. Bu ürüne layık görülenler arasında, Erdoğan’ın yanı sıra Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Venezuela lideri Nicolas Maduro ve Kuzay Kore lideri Kim Jong-un da bulunuyor. Kedi tuvaletlerinin tanesi 3 sterlin (yaklaşık 11 TL) satılıyor.

PUTİN VE KİM KAPIŞ KAPIŞ GİTTİ! ERDOĞAN'A PEK RAĞBET YOK!

Kampanya sözcülerinden Gloria Trapezaris, ”Putin ve Kim tuvaletlerimiz hemen tükendi. Birkaç tane Erdoğan tuvaleti ve bir tane de Sisi tuvaleti sattık’‘ dedi. Kampanya çerçevesinde, Putin ve Kim’e ‘adanan’ birer tane kedi tırmalama tahtası da satılıyor. Trapezaris, tanesi 4 bin 500 sterlin gibi epey yüksek fiyattan satılan bu tahtaların ‘sanat eseri’ gibi görülmesi gerektiğini savundu.

"DİKTATÖR" VE "OTORİTER LİDER"

Bu tuvaletleri haberleştiren Amerikan sitesi Buzzfeed’in, tuvaletler için seçilen isimlerden ‘diktatör‘ ve ‘dünya çapındaki otoriter liderler‘ diye söz etmesi dikkat çekti.

screen-shot-2014-08-15-at-12.30.39-pm.png

screen-shot-2014-08-15-at-12.30.32-pm.png

screen-shot-2014-08-15-at-12.30.45-pm.png