BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.433,76
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'ye yakın sendikadan skandal açıklama!

AK Parti'ye yakın Öz Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Arslan'ın Soma'daki facia ile ilgili açıklaması Twitter'da sert tepkilere hedef oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Hükümete yakın sendikalardan Öz Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Arslan, Soma'da kömür madenindeki yangınla ilgili, "İhmal olduğunu düşünmüyorum. Ocağın çok deneyimli kadroları vardı. İş sağlığı ve iş güveliği had safhadaydı. Bu devletin gözetimi altında çalışan bir ocak. Ocakta bırakın ölümlü kazaları, yaralanmalı kazalar bile nadir oluyordu" dedi.

Sendika başkanının Türkiye tarihinin en ağır bilançolu kazasıyla ilgili inceleme yapılmadan işvereni savunması tepki aldı.

"İHMAL OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sendikalarının genel merkezinin Soma'da bulunduğunu belirterek, ilçede tedirgin bekleyişin ve mahsur kalan madencilerin kurtarılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yangın çıkan ocakta 3 vardiya halinde toplamda 2 bin 500'e yakın işçinin çalıştığını aktaran Arslan, işletmede Türkiye Maden İş'in yetkili sendika olduğunu ama kendilerinin de üyeleri olduğunu bildirdi.

Madenin şimdiye kadar çok güvenli bir şekilde ve deneyimli kadrolarla çalıştığını vurgulayan Arslan, yaşanan olaya şaşırdıklarını dile getirdi.

Arslan, şunları söyledi:

"İhmal olduğunu düşünmüyorum. Ocağın çok deneyimli kadroları vardı. İş sağlığı ve iş güveliği had safhadaydı. Bu devletin gözetimi altında çalışan bir ocak. Ocakta bırakın ölümlü kazaları, yaralanmalı kazalar bile nadir oluyordu. Hiç beklenmeyen bir olayla karşı karşıyayız."

Arslan, ölen madencilere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dilediğini ifade ederek, devletin yaşamını yitiren madencilerin ailelere maddi ve manevi tüm imkanlarla sahip çıkması gerektiğini söyledi.

SOSYAL MEDYADA SERT TEPKİ

Öz Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Arslan'ın Soma'daki facia ile ilgili açıklaması Twitter'da sert tepkilere hedef oldu. 

screen-shot-2014-05-14-at-11.53.00-am.png

screen-shot-2014-05-14-at-11.53.20-am.png