BIST 9.710
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.426,61
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'ye seçimi kaybettiren 3 neden

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Taner Yıldız, seçimlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yıldız 7 Haziran seçimleriyle ilgili bir de itirafta bulundu.

Abone ol

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Taner Yıldız, AK Parti'nin 7 Haziranda seçimi kaybetmesinin nedenini açıkladı. Yıldız Kayseri'nin son durumuyla ilgili de bilgi verdi.

İktidara geldiğinden bu yana Ak Parti'nin kalesi konumundaki Kayseri'de önümüzdeki seçimler için MHP ile çekişme var. Kayseri'nin AK Parti adayı Taner Yıldız durumun "bıçak sırtı" olduğunu söyledi.

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, bugün köşesinde Taner Yıldız'la söyleşisine yer verdi.

İşte söyleşinin bir bölümü:

MHP'NİN KOALİSYON TAVRI AYKIRI BULUNDU

MHP'den daha çok Devlet Bahçeli'nin konuşulduğunu söyleyen Yıldız şu açıklamalarda bulundu. Oynamaktan maksat ütmek derler bizim buralarda. Seçime girmekten bir maksat var. Seçime iktidar olmak için girersiniz. Koalisyon görüşmelerinde Bahçeli'nin hükümete girmeme konusundaki tavrı doğru bulmadığını, teyit etmediğini, desteklemediğini gösteriyor'

60bc2a21ba06.jpg

MHP TABANI İLE TAVAN ZIT

7 Haziran'dan bu yana yaşanan süreçte MHP tabanı ile tavanının ayrıştığı tespitini yapan Yıldız, şu noktaya dikkat çekti. 'AK Parti'den MHP'ye geçen oyların kayma gerekçeleri ortadan kalkmadan gelme gerekçeleri oluşmuyor'

7 HAZİRAN'DA BUNUN İÇİN KAYBETTİK

Haziran'da AK Parti neden kaybetti, bunları tespit edebildiniz mi sorusu üzerine Taner Yıldız, seçimi kaybetme nedenini bu 3 hususa bağladı.

1- Çözüm süreci
2- Savunmada kalmamız.
3- Sevincimiz şımarıklık, güven hissimiz kibir olarak algılandı.

SEVİNCİN ŞIMARIKLIĞA DÖNDÜĞÜ ANLAR OLDU

Taner Yıldız; ''Ya da özgüvenin kibre, sevincin şımarıklığa döndüğü anlar oldu. 'Millet mesajını verdi. AK Parti mesajı aldı'' dedi.