BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,70
ALTIN 2.494,28
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yeni Şafak yazarından mermi gibi yazı

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Kemal Öztürk, günün yazısına imza attı. Cem Küçük'ün AK Parti'ye verdiği zararı anlattığı yazı sosyal medyayı salladı.

Abone ol

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Kemal Öztürk'ün yazısı sosyal medyanın dilinde. Öztürk, Cem Küçük üzerinden AK Parti yönetimine yenilenme çağrısı yaptı.

Öztürk, Mavi Marmara gemisine katılanlara "manyak tipler" deyip Erdoğan'dan "İslamcıları" partiden tasfiye etmesini isteyen Cem Küçük'ü kaleme aldı.

Mavi Marmara şehitlerine dil uzatarak bardağı taşıran Küçük'e tepkiler dinmiyor. "AK Parti'ye ayar" vermek ve sürekli birilerini hedef göstermekle suçlanan bu isim bu kez Yeni Şafak yazarının hedefindeydi. Adını anmayı zül kabul ettiği için ismini vermeyen yazar, "AK Parti'ye nasıl zarar verilir?" başlıklı yazısında Küçük'ü böyle eleştiriyor:

KİMSE "SUS" DEMİYOR

"Düşünsenize, muhafazakar insanların paralarıyla kurulmuş gazetelerde, parayla yazıp, dindar insanları düşmanlaştırıyorlar. Dindar insanların kurduğu televizyonlarda, yine dindar insanları, “kripto, FETÖ'cü, hain, satılmış, Kraliçe'nin adamı, Amerika'nın adamı” diye suçluyorlar. Cesur değil, cüretkarlar. Hiçbir şey umurlarında değil. Kimse de bunlara “sen kimin adına konuşuyorsun, sus” demiyor."

28 ŞUBAT YILLARINDA BİLE

"Muhafazakar camianın çok sıkıntı çektiği 28 Şubat yıllarında bile, hasımlarımıza böyle şeyler yapmadık, söylemedik." diye yazan Öztürk, nefret saçan bu kesime "lejyoner" ve bu tutumu da "lejyoner bir hastalık" diye tarif ediyor.

AK PARTİ'NİN İMAJ KAYBI BU DİL YÜZÜNDEN OLDU

AK Parti adına konuştuğunu, hatta gücünü “Reis'ten” aldığını söyleyen bu tipler yüzünden AK Parti ve ülke adına gelinen noktanın üzücü olduğunu söyleyen Öztürk, yazısını böyle tamamlıyor:

"16 Nisan öncesi araştırmalarda, AK Parti tabanında birçok insanın bu dilden çok rahatsız olduğu tespit edilmişti ve ben de yazmıştım (1 Şubat 2017).

'AK Parti'ye en iyi nasıl zarar verilir?' diye sorulsa, 'en iyi bu kötü niyetli, kötü üsluplu insanların eliyle verilir' derler sanırım. Yaşananlar, insanların gönlünde yara açıyor, uzaklaştırıyor, kırıyor ve öfkelendiriyor. Önceki gün olduğu gibi, bir kriz anında patlamalara neden oluyor. İnsanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan saygıdan ve sevgiden sabrediyorlar hala. 16 Nisan, AK Parti için bir yenilenme, bir dönüşüm fırsatı veriyor. Geç kalmadan büyüklerimizin bunu iyi değerlendireceğini umut ediyorum."

TWİTTER ÖZTÜRK'ÜN CEM KÜÇÜK YAZISINI KONUŞTU