BIST 9.794
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.427,76
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

AK Parti'ye karşı olan Ergenekoncu oldu

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, son Ergenekon operasyonuyla ilgili sert konuştu.

Abone ol

Bursa'nın Gemlik İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan Balıkçı Barınağı'nın temel atma törenine katılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, tören öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Muharrem İnce, ülkede artık bir korku toplumunun oluşturulduğunu ileri sürerek, ''Bu ülkede hiç kimsenin, hiçbir vatandaşımızın can ve mal güvenliği yoktur. Yani yaşananlar gerçekten korkunç. Bunlar çıldırmış olmalı. Başka bir izahı yok bunun. Generaller içeride, gazeteciler içeride, AKP'ye muhalif herkes içeride. 70 milyonu, herkesi mi engelleyeceksiniz?'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın kendisini bu sürecin dışında tutarak işin içinden sıyrılamayacağını savunan Başkanvekili İnce, bu sürecin iktidar tarafından yönlendirildiğini iddia etti. AK Parti'ye muhalif olan herkese baskı kurulduğunu öne sürdü.

İnce, ''Bizim dokunulmazlığımız olmasa aynı akıbet bizi de bekleyecek. Yani biz de bu işin içinde olacağız. Bizim de başımıza bunlar gelecek. Ortaçağ'ı yaşar gibiyiz. Anlaşılır gibi değil. Önlerine gelen herkes, kim AKP'ye karşı çıkıyorsa, Ergenekoncu oldu'' dedi.