BIST 9.645
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25

AK Parti'nin yeni sürümü ve Erdoğan antivirüsü!

Eski veya eskimiş siyasetçilerin bir arayış içinde oldukları sır değil. AK Parti'nin kimi eskimişleri ile kolkola girmek isteyen çok sayıda eski siyasetçi, Ankara'da cirit atıyor.

Türkiye'nin cep telefonuyla tanıştığı 1994 yılının Mart ayında cebimize sığdırmaya çalıştığımız telefonun adını hatırlayan var mı? 

Google desteği ile ilk telefonumun Ericsson olduğunu hatırladım. 

Kullanan var mı bilmiyorum, eski telefonumun görsellerine baktım, görüntü hâlâ aynı, yenilik adına zerre adım atılmış değil. 

Nokia'nın görsellerinde de farklı bir şey göremedim. 

Küçük çaplı değişimler yapsa da, Nokia'nın bulunduğu yer CHP'nin her seçim döneminde aldığı oy oranından farklı değil. 

Blackberry...

Müthiş bir çıkış yapmıştı Türkiye'de... herkesin elinde Blackberry vardı ilk zamanlarda. Samsung ve Iphone gibi yeniliğe açık iki marka geldi, eskileri yerle bir etti. Ne Nokia bıraktı, ne Blackberry... Ericsson ise zaten Nokia'nın kurbanı olmuştu... 

2002 öncesine gidelim şimdi...

AK Parti henüz doğmamış...

Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi,  (DP oldu) Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Refah Partisi ve diğerleri... Erbakan rahmetli oldu, Çiller ve Mesut Yılmaz AK Parti'nin doğuşuyla birlikte emekli oldu. Baykal mâlum kaset kurbanı. Bahçeli hâlâ MHP'nin başında. (Allah uzun ömürler versin, bir 20 yıl daha kalacak gibi) Kılıçdaroğlu ise yavaş yavaş miadını doldurmak üzere. 

Tarih olan partilerin yeniliğe açık olmayan eski telefonlardan bir farkı yok yani. AK Parti ise yılda iki kez yaptığı yeniliklerle ahalinin karşısına çıkan Ipone gibi... 


*

Önümüzde bir seçim var.

AK Parti'nin içinde tecrübesi tartışılmayacak bir çok isim 3 dönem kuralına takılıyor. Ali Babacan, Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Binali Yıldırım... gibi flaş isimler siyasete veda ediyor. AK Parti 7 Haziran'da yeni bir sürümle halkın karşısına çıkmaya hazırlanıyor yani. 

Erdoğan, yeniliğin her zaman bir kazanç olduğuna inanan bir siyasetçi. O yüzden 3 dönem kuralından vazgeçmiyor, taviz vermiyor. 3 dönem kuralından vazgeçilmesi için her şey yapıldı, hatta rivayet o ki Başbakan Davutoğlu bile bu konuda vitesi R'ye takmış. 

Erdoğan ise, "yalnızlaştırılmak" pahasına kararlılığını sürdürüyor! 

Kim kazanacak peki?

Blackberry mi?

Iphone mi?

Nokia mı?

Samsung mu?


*

Eski veya eskimiş siyasetçilerin bir arayış içinde oldukları sır değil. AK Parti'nin kimi eskimişleri ile kol kola girmek isteyen çok sayıda eski siyasetçi, Ankara'da cirit atıyor. Kimi "bulunmaz hint kumaşı" havasında, kimi AK Parti'den siyasetçi koparma avında, kimi de koltuk kapma yarışında. 

Yeniliğe yenik düşmüş ne kadar eski telefon varsa Ankara'da bir arada. Açık ara önde olan rakibini alt etme yarışındaki eskimişlere rağbet var mı peki? 

Olmaz mı?

Fitne ve fesat eskileri kapmak için açık ara önde.


*


AK Parti'nin yeni sürümünü sekteye uğratmak için bir VİRÜS geliştirmişler.  AK Parti Genel Merkezi'nde boy gösteren az sayıda eskimiş siyasetçiye o virüs bulaşmış bile. Ama virüsün esir aldığı asıl kişiler Meclis'te... Şimdi de, AK Parti'nin 3 dönem kuralından dolayı genç yaşta eskiyen yüzlerine bulaştırmaya çalışıyorlar o virüsü. 

AK Parti'nin yeni sürümünü sekteye uğratmaya hevesli eski ve eskimişler gibi bir antivirüsün elbette farkında.
 

Buna rağmen, son şanslarını denemek istiyorlar. 

Güvendikleri dağlar var çünkü!

Evet