BIST 9.627
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.496,03
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'nin üç büyük il adayı belli oldu

AK Parti MYK tarihinin en uzun toplantılarından birini yaptı. Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, içeride konuşulanları yazdı.

Abone ol

İNTERNET HABER - AK Parti yerel seçimlerle ilgili adaylık başvurusunu Kasım ayının ilk haftası başlatıyor. Kasım ayında küçük çaplı bir kabine revizyonu yapılacak.

Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, bugünkü AK Parti MYK toplantısından ayrıntılar aktardı. 

KASIM AYINDA MİNİ REVİZYON

Selvi, kasım ayında yapılacak kabine revizyonunda hem belediye başkan adaylıkları hem de peformans değerlendirmesini dikkate alınacağını yazdı. Peki AK Parti bu seçimlerde nasıl bir strateji izleyecek? İşte Selvi'nin yazısından bir bölüm:

FAVORİ ADAYLAR HEMEN AÇIKLANACAK

"1-Adaylarını erken açıklayacak. Böylece seçim yarışı erken başlayacak.

2-Anketlerde açık ara önde çıkan ve üzerinde ittifak sağlanan isimler bekletilmeden açıklanacak. Başbakan Erdoğan'la Türkmenistan gezisi dönüşünde sohbetimizde, üzerinde uzlaşmaya varılan isimleri ilan edeceklerini söylemişti.

AK Parti kulislerine göre; 3 büyük ilin adayları kafalarda şekillenmiş durumda. Elbette ki bu bir seçim. Adaylar kesin olarak ilan edilene kadar her şey değişebilir ama gazetecinin görevi de kulislerde konuşulanları aktarmaktır.

İSTANBUL'DA TOPBAŞ, ANKARA'DA GÖKÇEK

Anketlerde AK Parti'nin İstanbul'daki oyu yüzde 55, Ankara'daki oyu oranı ise yüz de 51 olarak çıkıyor.

Buna göre İstanbul'da Kadir Topbaş, Ankara'da Melih Gökçek ismi kesinleşmiş gibi. İstanbul'da hesaplar CHP'nin adayının Mustafa Sarıgül olacağına göre yapılıyor. Sarıgül faktörü dikkate alındığında da Topbaş eğilimi ağır basıyor.

İZMİR İÇİN BİNALİ YILDIRIM

İzmir'de ise ibre Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan yana. İzmir'in çalışkan milletvekili Rıfat Said de bu yarışta yer alabilecek isimlerden. Ancak AK Parti, Binali Yıldırım ismiyle seçimi kazanmayı hedefliyor.