BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.490,97
HABER /  POLİTİKA

AK Partinin torpilsiz vekili

Ne bir tanıdığı var partiden, ne de teşkilattan. Onun şansı dili...

Abone ol AKP’li hiçbir tanıdığı olmayan Fazilet Dağcı Çığlık, Fırat’ı etkileyen özgeçmişi sayesinde milletvekili oldu. Çığlık tam 4 dil biliyor.

Orta öğrenimini İsviçre’de tamamlayan Çığlık, 3 yıl meslek eğitimi alarak sigortacılık alanında uzman oldu. Daha sonra Zürih, Winterhur Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve İletişim Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Avrupa’daki çeşitli sivil toplum örgütlerinde aktif görev aldı. Zürih Havalimanı Stratejik Bilgi İşlem Planlaması’ndaki heyette çalıştı. 4 yaşındaki çocuğu ve eşiyle Ankara’da yeni bir hayata hazırlanan, Almanca, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca bilen Çığlık, şunları söyledi:

ERZURUM’DAN KOPMADIM : İsviçre’ye 1 yaşımda gittim. Ama Erzurum’dan hiç uzak değildim. Erzurum’un şivesini çok iyi bilirim. Ailemde büyükler hep öyle konuşur. Yılın en az 1.5 ayını Erzurum’da geçirirdik. Parti yönetiminden kimseyi tanımam. Bir tek yerel politikacılardan bir-iki kişiyi bilirim. Erken seçim kararı alınınca, ben de aday adayı olmaya karar verdim. Özgeçmişim ilgilerini çekmiş. Dengir Mir Mehmet Fırat başkanlığındaki komisyonda mülakata girdim. Sonra da listeye alındığımı öğrendim.

SOSYALİZMLE İŞİM YOK : İsviçre Sosyalist Partisi’nde çalıştığımı söylüyorlar. Erzurum’da bunun çok sıkıntısı çektim. Rakiplerimiz ’Bu sosyalist’ diye kampanya yaptılar. Oysa ben İsviçre’de Sosyal Parti’de uyum komisyonunda kısa süre görev aldım. AKP’den önce hiçbir partide aktif siyaset yapmam söz konusu olmadı. Ben milliyetçi-muhafazakár biriyim. Sosyalizmle işim olmaz.