BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'nin oyları 8 puan arttı

Enerji Bakanı Yıldız, Kayseri'de partisince düzenlenen kahvaltıda, parti yöneticileri ve gazeteciler ile bir araya geldi.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, üç ayrı anket sonucuna göre AK Parti'nin oylarının yüzde 7-8 puan arttığını söyledi.

Yıldız, Anayasa değişikliği konusunda olası bir referandum durumunda Kayseri'den yüzde 70 civarında oy çıkacağını tahmin ettiğini söyledi.

Yıldız, "Yapılan üç ayrı anket sonucuna göre oylarımız yüzde 7-8 puan daha arttı. Demokratik açılımı, vatandaşımıza iyi anlattıkça doğru yaptığımız anlaşıldı. Doğru yaptıkça güçlendiğimiz, güçlendikçe doğru işler yapacağımız anlaşıldı. Anketlere göre, önümüzdeki seçimlerde tek başına iktidar olacak performansı sürdürdüğümüzü gördük" dedi.

AK Parti fire verir mi?

"Diğer taraftan, anayasa değişikliği konusunda partimizin yüzde 20 milletvekili fire vereceği iddia ediliyor. İktidarımız bugüne dek 6-7 kırılma anı atlattı. Bunlardan birincisi tezkerenin meclisten geçmesiydi. Bu kırılma anlarında farklı bahanelerle bizim dağılacağımızı iddia ettiler ama hepsi boş çıktı" diyen Yıldız, "Bu iddialar da bu kapsamda değerlendirilmeli. Bizim arkadaşlarımız her an her şeyi aynı düşünmezler ancak karar mekanizmasında tüm arkadaşlarımız tek irade olur. O da ülkenin menfaatidir. Bu konuda tereddütümüz yok" ifadesini kullandı.

Seçimlerde Kayseri'den aday olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine Bakan Yıldız, "Biz niyetlerimiz ve gayretlerimizden mesulüz. Şahsi kaygılarımız olamaz. Tek kaygımız ülke ile ilgili kaygılardır. Koltuklar geçicidir, önemli olan Türkiye'nin istikrarıdır. Kendimizden daha iyi olduğuna inandığımız çok arkadaşımız var. Ben Sayın Başbakan'a en az üç isim tavsiye edeceğim" dedi.

Yıldız, bir başka soru üzerine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında köprü görevinin "haddine" olmadığını kaydetti.