BIST 9.663
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'nin oy oranı açıklandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Kobani olaylarını değerlendirdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, son yapılan anketlerde AK Parti'nin ülke genelindeki oy oranı yüzde 52'leri gösterdiğini açıkladı.

Çalık, Genel Merkez'deki, AK Parti İl Halkla İlişkiler Başkanları Toplantısı'nın açılışındaki konuşmasında, partisinin 12 yılda Türkiye'de çok önemli değişimlere imza attığını belirtti.

AK Parti hükümetleri öncesinde yaşananlardan örnekler veren Çalık, "Türkiye, AK Parti iktidarı ile birlikte, 12 yıldır zincirlerinden bir bir kurtuluyor. Yarınlarına artık umutla bakıyor" diye konuştu.

Eski Türkiye'yi diriltmek umuduyla yapılan girişimlerin de ardı arkasının kesilmediğini belirten Çalık, Kobani bahanesiyle yeni bir takım girişimlerin sergilendiğini dile getirdi. Çalık, şunları söyledi:

"Kobani olaylarında sadece bir örgüt ya da siyasi bir görüş yok. Şöyle bir durup baktığınızda, eski Türkiye'nin bütün aktörleri bugün yine gün yüzüne çıkmış vaziyette. Bunlar ya açık ya da kapalı bir oyuna destek veriyorlar. Hepimiz biliyoruz ki yaşadığımız şiddet olaylarının sebebi asla Kobani olayları değil. Kobani'nin bahane edilmesinin en önemli sebebi, hani 'analar ağlamasın' diye yola çıktığımız çözüm süreci var ya hani 'eski Türkiye artık geride kalsın, yeni Türkiye tasavvur ediyoruz' diyoruz ya işte Kobani olaylarının en önemli gerekçesi, yeni Türkiye tasavvurumuzu yerle yeksan etmektir. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi siyasi hayatımıza da mal olsa çözüm sürecine kesinlikle devam edeceğiz. Sayın Başbakanımız hükümet programına aldı ve çözüm süreci asla konjonktürel bir süreç değildir. Çözüm süreci tarihsel ve stratejik bir süreçtir. Mutlaka milletimiz istediği için çözüm sürecine devam edeceğiz."

TÜRKMENLER VE ARAPLAR VAHŞİCE KATLEDİLİRKEN SİZLER NEREDEYDİNİZ

Muhalefet partilerine de seslenen Çalık, şöyle konuştu:

"Buradan vatandaşı sokağa çıkması için örgütleyen HDP'ye ve kaostan, şiddetten, gerginlikten medet umarak siyaset yapmaya çalışan anamuhalefet CHP'ye, ayrıca bir de yavru muhalefet MHP'ye seslenmek istiyorum: Suriye'de Türkmenler ve Araplar vahşice katledilirken sizler neredeydiniz? Hangi sosyal medya ortamında ya da basılı medyada nelerden bahsediyordunuz? Aziz milletimiz, sahnelediğiniz bu kirli oyunu görmüyor mu sanıyorsunuz? Paralel yapı siz neredeydiniz? Biz her daim mazlumun, mağdurun, masumun yanındaydık. Tüm dünyada da bunu artık herkes böyle biliyor. Perde açık, senaryo önünüzde. Bu oyun yeni Türkiye'nin itibarını zedeleme çabasıdır. Ben inanıyorum, bu oyunları milletimizden aldığımız güvenle, Allah'ın izniyle tek tek bozacağız."

ARTIK YENİ TÜRKİYE VAR

Hedeflerinin, tasavvurlarının çok büyük olduğunu bildiren Çalık, "Eski Türkiye'yi toprağa gömdük, artık yeni Türkiye var" dedi.

Yeni Türkiye'nin durmadan büyümeyi hedeflediğini dile getiren Çalık, "Yeni Türkiye idealine ulaşmak için, 2015 seçimlerinde Anayasayı değiştirecek milletvekili çoğunluğunu istiyoruz. İnşallah 2015 seçimlerinde sizlerin sayesinde bir kez daha seçim sonuçlarını yine artırarak yolumuza devam edeceğiz. Son yapılan anketlerde AK Parti'nin ülke genelindeki oy oranı yüzde 52'leri gösteriyor. Binlerce kere şükürler olsun. Yüzde 52'lik anket sonuçları inanıyorum ki 2015 genel seçimlerinde de sandığa yansıyacaktır" ifadelerini kullandı.

Sivil toplum kuruluşlarını demokrasinin vazgeçilmezi olarak değerlendiren Çalık, şöyle devam etti:

"Buradan sivil toplum kuruluşlarına da seslenmek istiyorum, onlara da bu yeni Türkiye inşasında çok büyük görevler düşüyor. Çözüm sürecini kana bulamak isteyenlerin karşısında sivil toplum örgütlerimiz bizden önce bir duvar oluşturmalılar. Susmamaları ve eski Türkiye sevdalılarına bir cevap vermeleri gerekiyor. Biz yeni Türkiye'de konuşan sivil toplum örgütü istiyoruz. Bunun için sizlerle beraber 81 ili dolaşacağız, tüm sivil toplum örgütlerimizle toplantılar yapacağız."

Açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.