BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  POLİTİKA

Ak Partinin müşahit ordusu!

Ak Parti tam 1,5 milyon kişiden oluşan bir müşahitler ordusu kurdu. Bakın bu ordunun görevi ne olacak?

Abone ol

Olası hilelerin önüne geçmek için özel bir strateji uygulayacak olan AK Parti, 48 milyonluk seçmeni, özel olarak eğittiği 1.5 milyonluk müşahitler ordusuyla kontrol edecek.

9 MÜŞAHİT GÖREVLENDİRİLDİ

Bugün'e göre; Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı seçmen sayısı konusunda tartışmalar devam ederken, AK Parti, 48 milyon seçmeni markaja almaya hazırlanıyor. AK Parti, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sandıklara sahip çıkmak ve olası hilelerin önüne geçmek için özel bir strateji uygulayacak. AK Parti, Türkiye genelindeki tüm sandıklarda 3’ü ana kademe, 3’ü gençlik kolları ve 3’ü de kadın kollarından olmak üzere 9 müşahit görevlendirecek.

SEÇMENİ SANDIĞA GÖTÜRMEK İÇİN ÇALIŞACAK

Türkiye genelinde yaklaşık 1.5 milyon kişiden oluşacak “müşahit ordusu” sadece oy kullanıldığı gün sandıkların güvenliği veya oyların sayımlarında hata yapılmamasıyla ilgilenmeyecek. Kendi sandığında oy kullanacak seçmenleri şimdiden takibe alacak ve sandığa götürmek için elinden geleni yapacak. Yani AK Parti, 48 milyonluk seçmeni özel olarak eğittiği ve iletişim stratejisiyle donattığı 1.5 milyonluk müşahitler ordusuyla kontrol edecek.

İŞ BAŞI YAPTILAR BİLE

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı görevini yürüten Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, partinin sandık müşahitlerinin çoktan iş başı yaptıklarını belirtti. Müşahitlerin seçmen listelerinin muhtarlıklarda askıya çıkmasıyla görevlerinin resmen başladığını bildiren Çetinkaya şunları söyledi: “Biz, seçimin sandıkta kazanılacağı ilkesine inanıyoruz. 22 Temmuz seçimleri bittiği gün, yerel seçimlere hazırlanmaya başladık. Her sandıkta 9 müşahit görevlendireceğiz. Toplam, 1.5 milyon civarında insan ediyor. Bayramdan önce 81 ilin seçim koordinasyon merkezi sorumluları ve seçim işleri başkanlarını Ankara’da topladık. Seçim startını resmen verdik”

ADAM ADAMA MARKAJ TAKTiĞi

29 Mart seçimlerinde sandık başına gidecek seçmen sayısı hesaplandığında AK Parti’de her bir müşahite yaklaşık 30-35 seçmen düşüyor. Yani AK Parti, yerel seçimlerde “adam adama markaj” taktiğiyle hazırlanacak. Müşahitlerin görevinin sadece seçim günü sandıkta kullanılan oylara sahip çıkmak olmadığını dile getiren Necati Çetinkaya, “Kendi sandığındaki seçmenle şimdiden ilgilenmeye başlayacak” diye konuştu.