BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.415,37
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı kim işte kulisler!

CHP, MHP ve HDP'nin Meclis Başkanı adaylarını açıklamasının ardından gözler AK Parti'ye çevrildi. İşte Ankara kulislerinde dolaşan 'AK Parti'nin Meclis Başkan adayları' isimleri...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-25. dönem TBMM açılışında, yeni dönem milletvekillerinin yemin etmesiyle birlikte yeni Meclis Başkanı’nın seçilmesi için 30 Haziran Salı gününe doğru geri sayım başladı. Yemin töreninden önce HDP, Meclis Başkanı adayını Dengir Mir Mehmet Fırat olarak açıkladı, ardından CHP adayının Deniz Baykal olduğunu ve MHP de Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu duyurdu. Bu açıklamaların ardından AK Parti'den henüz bir açıklama gelmedi. Peki AK Parti Meclis Başkanı adayı olarak hangi isimler üzerinde düşünüyor? İşte cevabı...

AK PARTİ'NİN ADAYI KİM OLACAK?
İŞTE AK PARTİ'DE SIKLIKLA ZİKREDİLEN İSİMLER...


AK Parti henüz Meclis Başkanlığı’na aday göstereceği ismi belirlemedi ve açıklamadı, ancak parti kulislerinde Nabi Avcı, Ahmet İyimaya ve Mustafa Şentop’un isimleri ön plana çıkıyor.

nabi-avci.20150624152754.jpgnabi-avci.20150624152805.jpg"AK PARTİ CHP İLE ANLAŞAMAZSA..."

Pazar gününe kadar AK Parti ve MHP koalisyonu ihtimali üzerinde durulurken, Deniz Baykal ve Erdoğan görüşmeleriyle başlayan temas trafiği sebebiyle oklar AK Parti-CHP koalisyonunu işaret etmeye başladı. Peki AK Parti-CHP koalisyonu gerçekleşir mi? Güçlü Ankara kulisleriyle bilinen Radikal yazarı Murat Yetkin'in, 'Günahı söyleyen CHP’lilerin boynuna' diyerek, bugünkü yazısında yer verdiği  bilgilere göre; 'CHP ile bir anlaşma olmaz ise yine AK Partili bir Meclis Başkanı olabilir; Ankara'da Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın adaylığından söz ediliyor.'

DAVUTOĞLU 'BAŞKAN ADAYI' İÇİN İSTİŞARE YAPIYOR

Başbakan Davutoğlu'nun bugün önce yeni seçilen milletvekilleri, ardından MYK ve MKYK toplantılarıyla,  son kararı vermek için istişare yapması bekleniyor. Bu toplantıların gündeminde öne çıkan başlık Meclis Başkanlığı olacak.

meclis.20150624152904.jpg

AK PARTİ SONUNA KADAR KENDİ ADAYININ ARKASINDA


Al Jazeera'de yer alan analize göre ise, AK Parti’de genel eğilim, Meclis Başkanlığı seçiminde sonuna kadar kendi adayının arkasında durması.

KRİTİK ÜÇÜNCÜ TUR

AK Partililere göre muhalefet partilerinin ‘samimiyetlerini’ gösterecekleri tavırları üçüncü turda ortaya çıkacak. Üçüncü turda Meclis Başkanı seçilebilmek için 276 oy yeterli. CHP – MHP ve HDP’nin sandalye sayısı toplamı ise 292. Bu durum eğer uzlaşırlarsa üçüncü turda muhalefetten bir ismin Meclis Başkanı seçilmesine imkân tanıyor.

"AK PARTİ 4. TURDA KENDİ ADAYINI BAŞKAN YAPMAKTAN YANA"

Yine aynı analize göre, AK Parti muhalefet partilerinin anlaşamaması olasılığı nedeniyle, sonuna kadar kendi adayının arkasında durup, gerekirse en fazla oy alan iki adayın yarışacağı dördüncü turda kendi adayını başkan yapmaktan yana.