BIST 9.775
DOLAR 32,55
EURO 35,00
ALTIN 2.435,21
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'nin koalisyon şartı HDP'ye kapıları kapattı!

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, HDP'yle koalisyona kapıları kapattı. Özdağ, AK Parti'nin koalisyon şartını da açıkladı.

Abone ol

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, AK Parti’nin üçüncü havalimanını kim istiyorsa, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kim istiyorsa, Ovit Tünelini kim istiyorsa onunla koalisyon yapacaklarını söyledi.

Özdağ ayrıca, "Bizim bir tane devletimiz var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Bir tane bayrağımız var ay yıldızlı bayrağımız ve bizim bir tane liderimiz var Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu kardeşimiz başka bir şey değil” şeklinde konuştu.

Ak Parti Manisa İl Teşkilatının Şehzadeler ilçesindeki tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni’nde AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Murat Baybatur, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı, ilçe başkanları, kadın kolları, gençlik kolları üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç’un açılış konuşmasıyla başlayan programda, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, Murat Baybatur, Recai Berber ve Selçuk Özdağ da birer konuşma yaparak partililerin bayramlarını kutladılar.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ konuşmasında partilerinin kiminle koalisyon yapacağını söylerken, HDP ve HDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı sert bir dille eleştirdi.

“KOALİSYONU ŞU PARTİYLE YAPACAĞIZ”

Özdağ, “Koalisyonu şu partiyle yapacağız. Üçüncü havalimanını kim istiyorsa onunla yapacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsünü kim istiyorsa onunla yapacağız. Ovit Tünelini kim istiyorsa onunla yapacağız. Gördes’teki nikel madenini kim alkışlıyorsa onunla yapacağız. Bir diğer yandan bütün madenleri bir diğer yandan Yusufeli Barajını, Silvan Barajını kim alkışlıyorsa onlarla yapacağız. Bizim kalkınma hamlelerimiz, hızlı trenlerimizi, nükleer santrallerimizi kim istiyorsa onlarla yapacağız. HES’leri, termik santralleri, barajları, madenleri kim alkışlıyorsa onlarla yapmak zorundayız. Bu hamleleri alkışlayan kim olursa biz onlarla koalisyon yaparız. Deriz ki Türkiye büyüyor ve gelişiyor. Türkiye küresel aktör olma yolunda adımlar atacak, koalisyonla yapacak o koalisyon da bunları istiyor biz onlarla koalisyon yaparız. Onlarla yola çıkarız. Ama bunları istemezlerse biz de deriz ki bir tekrar seçim olur, erken seçim olur, çıkarız meydanlara, Saadet Partililerden, Büyük Birlik Partililerden, MHP’lilerden, CHP’nin demokrat olanlarından, dün HDP’ye barajı aşsın, silahları bıraksınlar diyen Müslüman Kürtlerden, demokrat Türklerden tekrar oy isteriz ve 300 milletvekili ile iktidara geliriz” dedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ’A ELEŞTİRİ

Selahattin Demirtaş’ın seçim öncesi yaptığı konuşmalarına da gönderme yapan Özdağ şunları söyledi:
“Selahattin Demirtaş seçim öncesi yaptığı konuşmalarda diyordu ki ‘Silahlar toprağa gömülecek bir daha silahlar olmayacak’ İki gün önce de diyor ki ‘Kandil karar verir, biz söylesek de sözümüzü dinlemezler’ diyor. Yalancı mısın sen? Kimsin sen? Yalancı mısın? Nasıl siyasetçisin sen. İki gün önce böyle konuşuyorsun, 3 gün sonra böyle konuşuyorsun. Biz çözüm sürecini silahlar konuşmasın, insanlar ölmesin diye istedik. Çözüm sürecini Güneydoğu’da sandıklarda vatandaşı tehdit edip, başkalarının yerine oy kullansınlar diye istemedik. Lezbiyenlere hürriyet, geye hürriyet, eşcinsele hürriyet diyorlar HDP’li milletvekilleri CHP’li Mahmut Tanal’la beraber. Ama HÜDA-PAR’lılara ölüm, AK Partililere sürmek, CHP’liler zaten yoklar, Saadet Partililer olmasınlar, MHP’liler olmasınlar. Hani siz demokrattınız, hani siz barışçıydınız? Niye başkalarına tahammül etmiyorsunuz? O bölgedeki Türkmenleri, Arapları hepsini sürmek istiyorlar, kendilerine oy vermeyen Kürtleri de sürmek istiyorlar.

HADİ ORADAN BE!

Sonra da özerklik ilan etmek istiyorlar, Serhildan olacakmış sonrada Kürdistan’a gidecekmiş. Hadi oradan be. Ne Kürdistan’ı burası Türkiye, Kürdistan’mış. Burası Türkiye, Türkiye. Sen istiklal Marşı’nı okumuyorsun, okumadılar, hiçbiri okumadılar. Bu ne demektir biliyor musunuz? Egemenliğinize meydan okuyoruz demektir. Dengir Mir Mehmet Fırat Meclis Başkanlığına aday oldu. O gazetecinin alnından öpüyorum. Dedi ki, ‘Milletvekilleriniz İstiklal Marşını okumadılar, siz seçildiğinizde okur musunuz?’ dedi. ‘Okurum’ diyemedi. 'Okumam' deme erkekliğini de gösteremedi. '12 Eylüllerde şöyle oldu böyle oldu' dedi. Bugün 12 Eylül mü? Bugün Türkiye’de darbe mi var? Söylesen be adam niye söylemiyorsun. Ay yıldızlı bayrağın yanında başka bir bayrak dalgalanmayacak kardeşim bu ülkede. Kesinlikle dalgalanmayacak bundan emin olun. Çözüm süreci budur kardeşlerim başka bir şey değildir. Daha son sözümüzü söylemedik. Bizim Kürtlerle hiçbir problemimiz yok. Kürtler bizim kardeşimiz. Malazgirt’te beraber dövüştük ama bizim PKK ile problemimiz var. Bizim kavgamız silahlar bırakılana kadar devam edecek. Bizim bir tane devletimiz var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Bir tane bayrağımız var ay yıldızlı bayrağımız ve bizim bir tane liderimiz var Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu kardeşimiz başka bir şey değil.”

Özdağ'ın konuşması uzun süre alkışlandı.