BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.486,63

AK Parti'nin İstanbul'da işi neden kolay değil?

İstanbul'da 12 belediyesi var CHP'nin... Bakırköy, Beşiktaş, Kadiköy banko CHP zaten. Bu ilçelerde kim aday olursa olsun, başkanlık çantada keklik...

Kadir Topbaş, Binali Yıldırım, Egemen Bağış veya Aziz Babuşçu, İstanbul'a kim talip olursa olsun, işinin zor olduğunu yazmıştım dün.

Neden?

Gezi Eylemleri tek neden!

Kutuplaşma bu sefer bıçak gibi keskin çünkü. 

Saflar şimdiden belli...

Eskisi gibi, hizmete verilmeyecek oylar. Belediyede falanca partiye, genelde şu partiye dönemi kapandı. Gezi daha önce de yazdığım gibi fena halde böldü bizi. "Seni severim ama program yaptığın kanalı asla izlemem" diyebildiğimize göre....

                               ***

CHP'nin İstanbul'daki adayı henüz belli değil. Mustafa Sarıgül'ün aday olabilmesi için CHP'li olması gerekiyor. CHP, ayak diretirse, yani "Kapı açık Sarıgül gelsin" diyerek kapıdan kovdukları Sarıgül'ün pencereden girmesini isterse, AK Parti'nin zor olan işi kolaylaşır. Zira Sarıgül çıktığı kapıdan geri dönme niyetinde.

O kapı açılmazsa, seçimlerden sonra kendiliğinden açılacağını umut ediyor!

Sarıgül aday olursa...

İşte o zaman işler hayli zora girer...

İstanbul'da 12 belediyesi var CHP'nin... Bakırköy, Beşiktaş, Kadiköy banko CHP zaten. Bu ilçelerde kim aday olursa olsun, başkanlık çantada keklik... Diğer ilçelerde, Ataşehir hariç bir sapma yok. CHP seçim kaybederse bir tek Ataşehir'de kaybedebilir. O da Battal İlgezdi'nin dün söyledikleriyle bugün söylediklerinin birbirini tutmamasından kaynaklanıyor.

Peki...

CHP üstüne koyar mı?

Evet!

12 belediye 20 olursa, her şey ters yüz olur!

İşte bu yüzden AK Parti'nin İstanbul'da işi zor dedim. Bunu bir tek ben söylemiyorum, gönlünde İstanbul yatanlar da aynı düşüncede. Dediğim gibi kutuplaşma bu sefer bıçak gibi keskin. Tayyip Erdoğan sandığı işaret edince, seçimlerde sandık başına gidecek olan seçmen, bu sefer yerel ile geneli birbirinden ayırma niyetinde değil.

Seçmen, ya herro diyecek ya da merro...

                               ***

Bakın imkansız demiyorum, zor diyorum. Zoru kolaya çevirmek ise yine AK Parti'nin kendi elinde. Daha doğrusu zorla başa çıkabilmenin yolu Tayyip Bey'in iki dudağı arasında. 7 ay var seçime, geçen hergün kayıp. 

Kim aday gösterilecek?

Kadir Topbaş mı?

Binali Yıldırım mı?

Aziz Babuşçu mu?

Egemen Bağış mı?

Aday erken açıklanırsa ve AK Parti şimdiden kolları sıvarsa, sonuç alabilir. Ama zaman aktıkça aday adayları geçen seçimlerde olduğu gibi soğuk terler dökerse aday gösterilecek mi diye, sıkıntı yaşanabilir.

Peki, diyelim ki Başbakan İstanbul'un tepesinde istediği isim olarak yeniden Kadir Topbaş'ı gösterdi.

Ne olur?

İstanbul'da AK Parti dönemi kapanır...

İstanbul elden gidince...

AK Parti'nin Türkiye iktidarı beşik gibi sallanır.

Slogan Mustafa Sarıgül'e ait ama, meramımı anlatmam için o sözlerle noktalayayım.

Çare Binali Yıldırım...