BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.430,83
HABER /  POLİTİKA

AK Partinin Erzurum adayları

Erdoğan'ın yerine bu kez kürsüde Sağlık Bakanı Recep Akdağ vardı. Akdağ, Erzurum'un adaylarını açıkladı.

Abone ol Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Küçükler'in ismini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte açılamasından sonra bugün de Sağlık Bakanı Recep Akdağ, merkez ilçe ve ilçe belediye başkanları açıkladı.

Aziziye Cay Bahçesi'nde bugün saat 14.00'da düzelenen toplantıya Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tokat Milletvekili ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan ve bazı milletvekillerinin katılımıyla gövde gösterisine dönüştü. AKP İl Başkanı Hüseyin Tanfer, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Tanfer, “Altı yıllık iktidarımız döneminde girdiğimiz tüm yerel ve genel seçimlerde bayrağı her zaman zirveye taşıdık. 29 Mart seçimlerinde de bayrağı zirvede tutmaya devam edeceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise hizmete kaldıkları yerden devam edeceklerini belirterek, “Partim beni ikinci kez aday gösterdi. Buna layık olmaya çalışacağım. Ancak yeni bir seçim sürecine girmiş bulunuyoruz. Yeni bir heyecan ve adaylık süreci gerçekleştirdik. Tüm aday adayları bizim için çok değerlidir. Ancak bunların içerisinden sadece bir tanesi seçildi ve aday olarak gösterildi. Aday olarak gösterilen yeni arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Aday olamayanlarında desteklerini bekliyoruz. Çünkü bugün birlik beraberlik günüdür” diye konuştu.

AKP'nin Türkiye'de yapılan hizmetlerle bir ilke imza attığını ifade eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise 6 yılda halkı hayal ettikleri bir Türkiye’ye kavuştuklarını belirtti. Genel seçimlerde olduğu gibi AKP'nin 29 Mart yerel seçimlerinde yine zaferle ayrılacağını ifade eden Akdağ, tüm adaylara başarılar diledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan ise konuşmasında siyasetin zor bir zenaat olduğunu belirterek, “Siyaset er kişinin işidir. AKP olarak halkımıza hizmete devam edeceğiz. Bugün bir kısım belediye başkanımızla yola devam ederken, bir kısım belediyede ise nöbet değişimi yapılmıştır. Aynı şevk ve heyecanla yürümeye devam etmeyiliz” dedi.
Toplantıda daha sonra İlçe Belediye Başkan adayları tek tek anons edilerek kürsüye çağırıldı. Başkan adayları toplantı sonunda birlikte hatıra fotoğraf çektirdi.

ADAYLAR
‘Büyükşehir Belediyesi Ahmet Küçükler, Merkez Yakutiye Ali Korkut, Merkez Palandöken Orhan Bulutlar, Merkez Aziziye Fatih Cengiz, Aşkale Ahmet Yaptırmış, Çat Mirza Kurt, Hınıs Ali Eren, Horasan Abdulhatem Bastem, İspir Osman Çakır, Köprüköy Osman Belli, Oltu İbrahim Ziyrek, Olur Rüstem Polat, Pasinler Ünsal Sertoğlu, Pazaryolu Recep Kaplan,
Şenkaya Görbil Özcan, Tekman Yakup Doğan, Tortum Hasan Çakmak, Uzundere Halis Özsoy, Karaçoban, Sedat Gümüş, Karayazı Seyfettin Keleş ve Narman Sacit Yılmaz.’