BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,70
HABER /  SEÇİM

AK Parti'nin başına Numan Kurtulmuş mu geçiyor?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Erdoğan'dan sonra yeni genel başkan mı olacak? Kurtulmuş bu soruya ilk kez yanıt verdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra AK Parti genel başkanlığı için Numan Kurtulmuş'u düşündüğü iddia edilmişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası partisinin genel başkanı olacağı yönündeki iddialara ilk kez yanıt verdi. 

PARTİYE KATILDIĞINDAN BERİ İSMİ GEÇİYOR


AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Numan Kurtulmuş bir gazetecinin, "Partiye katıldığınızdan beri isminiz yeni dönemde AK Parti'nin başında olacağınıza dair söylemler de oldu. Bunu nasıl yorumlayacaksınız?" şeklindeki sorusu üzerine, Başbakan'ın sözlerini hatırlattı.

HEDEFİMİZ DAVA TAŞINI GEDİĞİNE KOYMAKTIR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Mart akşamı balkon konuşması sırasındaki "Biz dün yoktuk, yarın da olmayacağız. Bizim hedefimiz kişisel hesaplar yapmak değil, bizim hedefimiz dava taşını gediğine koymaktır" sözünü anımsatan Kurtulmuş, "Hiçbirimiz kişisel hesap yaparak siyasetin içinde olmayız" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN YERİNE DÜŞÜNDÜĞÜ 4 İSİM (TIKLA-OKU)

YENİ TÜRKİYE'Yİ İNŞA EDİYORUZ

Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Dava taşını gediğine koymak; hepimizin, bütün parti mensuplarımızın bir omzumuza Yeni Türkiye'nin inşası sorumluluğunu, diğer omzumuza da büyük medeniyetimizi ihya ve inşa etme sorumluluğunu yüklüyor. Dolayısıyla her birimiz, genel başkandan mahalle temsilcisine kadar, bütün mensuplarımız bu şuur içinde hareket ediyoruz."

30 MART BİR DÖNÜM NOKTASI 

30 Mart seçim sonuçlarının, sadece bir siyasi parti olmanın ötesinde, kalıcı bir siyasi hareket olmaya doğru terfi ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, siyasi bir hareket haline dönmeyi başaramayan partilerin, gelip gittiğini anlattı. Kurtulmuş, şunları kaydetti:

LİDERİMİZ ERDOĞAN'DIR

"AK Parti, 30 Mart seçimleriyle bir siyasi hareket olmaya terfi etmiştir. Bu siyasi hareketin lideri de Sayın Başbakanımız Erdoğan'dır. Dolayısıyla, Sayın Erdoğan'ın yeri, pozisyonu ne olursa olsun, bu siyasi hareketin lideri olmaya devam edecektir. Sorunuzun ikinci kısmı da böylece ortadan kalkmış oluyor. Yani AK Parti için 'Erdoğanlı AK Parti, Erdoğansız AK Parti' diye bir soru olmaz. Sayın Başbakanımız bu hareketin lideri olarak, Allah ömür verdiği sürece, mücadelesine devam edecektir. Önümüzdeki süreçlerde inşallah hepimiz bu dava taşını gediğine koyma tarihsel sorumluluğunu yerine getirmeye gayret edeceğiz."