BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,18
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'nin babasının meselesi değil!

Çözüm süreci devam ederken yapılan açıklamalar da sürüyor. AK Parti milletvekili Galip Ensarioğlu sürece ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Gözler yarın Kandil'den gelecek açıklamaya çevrilmiş durumda. BDP milletvekilleri olaya temkinli yaklaşırken, çekilme aşamasına yalnızca sürecin başlangıcı olarak bakılması gerektiğini söylediler. AK Parti cephesi ise bunun çok çok önemli bir adım olduğu görüşünde.

AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu çekilme ile ilgili görüşlerini İnternethaber'e anlattı.

"Süreç şu ana kadar sorunsuz ilerledi. Bundan sonra da dikkatli ve temkinli olacağız. Sıkıntılar ve provokasyonlar olsa bile bu süreç devam edecek."

BDP'nin, çekilme sonrası yapılacaklar daha önemli açıklamasına da değinen Ensarioğlu, "bu mesele sadace AK Partinin meselesi değil" dedi.

BU MESELE AK PARTİNİN BABASININ MESELESİ DEĞİL!

"Bu süreci hep birlikte doğru yönetmemiz lazım. Bu mesele Ak Parti'nin babasının meselesi değil. Neticede, bu Türkiye'nin meselesi, ve biz bu sorunları çözmek için siyaset yapıyoruz. Neticede BDP de biz de ve diğer partiler de. ama AK Pariti bugüne kadar kimsenin göze alamadığı siyasi bir riski göze alıp, bu sorunun çözümü için bir irade ortaya koydu. Bu iradenin gereği olan ne varsa onu yapmaya çalışıyoruz. Ama Türkiye'nin bütünlüğünü bozmadan, Türkiye'ye yeni sorunlar yaratmadan, bu toplumsal desteği de kaybetmeden bir iş yapmaya çalışıyoruz, biz bu konuda elimizden geleni yapacağız."

"Yeni, demokratik bir Anayasa sadece  AK Parti'nin sorunu mu, bu hepimizin yapması gereken bir şey. Biz taşıdığımız sorumluluğun gereği olarak ne gerekiyorsa yaparız. Burada muhalefetin desteğini almak için elimizden geleni yaparız ama destek vermezlerse de tek başımıza yola devam ederiz, Bundan sonra hangi adımlar gerekiyorsa onlar atılır."

PAZARLIK YOK!

Süreç devam ederken Başkanlık sisteminin konuşulmasını eleştiren Ensarioğlu, sanki sürecin Başkanlık sistemi etrafında dönüyormuş gibi gösterilmesini de eleştirdi:

"Başkanlık sistemi ile çözüm süreci birbirinden ayrı şeyler. Muhalefet, sanki biz bu çözüm sürecinde Öcalan ve BDP ile pazarlık varmış gibi yansıtıyor. Biz Başkanlık sistemi için uygun bir model arayışı içindeyiz, kimseye bir sistem dayatıldığı yok. Türkiye'nin daha iyi yönetilebilmesi için siyaset üretiyoruz, fikir üretiyoruz, model üretiyoruz."