BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.307,30
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

AK Parti'nin anketinden Mansur Yavaş çıktı iddiası!

MART 20189'daki yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarını sürdüren AK Parti'nin Ankara için yaptığı anketten adı CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı olarak geçen Mansur Yavaş isminin çıktığı iddia edildi...

Abone ol

AK Parti'nin İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaptırdığı anketlerde dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı. Bunlardan birisi, henüz hangi partiden aday olacağı belli olmayan Mansur Yavaş'ın AKP'liler tarafından Ankara'da aday gösterilmesine yönelik talep oldu. Hürriyet'in haberine göre, yapılan araştırmalarda Ankara için, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yi görmek isteyenlerin de olduğu görüldü. Hangi partiden aday olacağı henüz kesinleşmeyen Mansur Yavaş’ın ismi, AK Parti’nin anketinde Ankaralıların başkan olarak görmek istediği isimler arasında yer aldı. 

BABACAN İÇİN HAVA UYGUN DEĞİL... Kulislerde ortaya atılan isimlerden biri de eski Ekonomiden Sorumlu Bakan Ali Babacan oldu. Ancak Babacan’ın böyle bir teklifi kabul etmeyeceğini söyleyenlerin sayısı da yüksek. AK Parti kurmayları, “Babacan için hava koşulları uygun değil” yorumu yapıyorlar.

BİNALİ YILDIRIM: DOĞRU OLUR MU?.. İstanbul için TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın ismi diğer aday adaylarına kıyasla önplana çıkarken, Yıldırım’ın kafa karışıklığının azaldığı belirtiliyor. Yıldırım’ın, “Başbakanlık, Meclis Başkanlığı yaptım. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı önemli ama protokol olarak bakarsanız, bu görevlerden sonra doğru olur mu?” dediği de konuşuluyor. İstanbul için mevcut başkan Mevlüt Uysal’ın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un adı geçerken, Yıldırım olmazsa, “Yeni bir isimle sürpriz yapılırsa şaşırmayın” diyenler de var.

İZMİR'DE ÖZGENER AĞIRLIKTA... AK Parti kurmayları, İzmir büyükşehir belediye başkanlığı adaylığının, İstanbul ve Ankara’dan daha zor olduğu değerlendirmesini yapıyor. İzmir’de ismi en çok duyulan isim, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener olarak biliniyor. Özgener’in siyasi kimliği ve AKP'de geçmişi bulunmuyor. ‘Liberal‘ olarak bilinen Özgener’in tereddüt ettiği ve “Kimle, nasıl çalışacağıma karışılmazsa, düşünürüm” dediği öne sürülüyor.

SOYLU'NUN GÖZÜ İSTANBUL'DA... Bakanlar arasında ismi geçen tek isim ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmaya devam ediyor. Soylu’nun İstanbul’u istediği de konuşuluyor.