BIST 9.801
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.430,58
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

AK Parti'nin Ankara ve İzmir adayları açıklanıyor

Mart 2019 Yerel seçimleri için AK Parti'nin Ankara ve İzmir adayları bugün belli oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında aralarında Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 20 ilin adayını açıklayacak. Ak Parti'nin Ankara ve İzmir adayları kim olacak?

Abone ol

Türkiye'nin en çok merak edilen iki büyükşehri Ankara ve İzmir’de kimlerin aday olacağı merak ediliyor. Mart 2019 Yerel seçimleri için AK Parti'nin Ankara ve İzmir adayları belli olacak. Herkes Erdoğan'ın bugün Ak Parti'nin Ankara ve İzmir adaylığı için kimlerin adını açıklayacağını merak ediyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 20 ilin belediye başkan adayını daha bugün yapılacak TBMM Grup Toplantısı'nda açıklayacak. 

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, aralarında Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 20 ilin belediye başkan adayını kamuoyuyla paylaşacak. 

Ankara İzmir Trabzon Konya Hatay Mardin adayları açıklanıyor: Toplantıda, Ankara, İzmir, Balıkesir, Trabzon, Eskişehir, Hatay, Konya, Mardin, Muğla ve Sakarya büyükşehir belediye başkan adaylarının yanı sıra Afyonkarahisar, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Karaman, Muş, Uşak, Yozgat ve Sivas'ın belediye başkan adaylarının açıklanacağı bildirildi.

Ak Parti İstanbul adayı ne zaman açıklanacak: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise daha sonra açıklanacak. Edinilen bilgiye göre o açıklama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güney Amerika ziyareti sonrasında olacak.

Kulislerde dolaşan Ak Parti Ankara ve İzmir adayları: AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi için Mehmet Özhaseki'yi İzmir Büyükşehir Belediyesi içinse eski bakan Nihat Zeybekci'yi aday göstereceği iddia ediliyor. İşte Kulislerde dolaşan Ak Parti adaylar listesi:

Ankara - Mehmet Özhaseki
İzmir - Nihat Zeybekci
Çorum - Mehmet Karadağ
Bingöl - Erdal Arıkan
Karaman - Mahmut Sami Şahin
Sivas - Hilmi Bilgin
Muş - Feyat Asya
Sakarya - Ekrem Yüce
Mardin - Vecdi Kahraman
Uşak - Mehmet Çakın
Hatay - İbrahim Güler
Balıkesir - Yücel Yılmaz
Trabzon - Murat Zorluoğlu
Çanakkale - Ayhan Gider
Konya - Uğur İbrahim Altay