BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,96
ALTIN 2.438,51
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'nin Afyon Kampı'ndan bomba kulisler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 41 ay sonra tekrar katıldığı AK Parti kampından yansımayanlar... Görevden alınacak belediye başkanları kim? En çok neden şikayet edildi? Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bomba açıklaması neydi?

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın 41 ay aradan sonra ilk kez katıldığı AK Parti Afyonkarahisar kampının perde arkasıyla ilgili bugün köşe yazılarında ve haberlerin satır aralarında çok ilginç bilgiler yer aldı.

İstifası istenecek ve görevden alınacak belediye başkanlarıyla ilgili neler konuşuldu? Milletvekilleri en çok neden şikayet etti? AK Parti'nin hangi iki ağır topu Kerkük konusunda kavga etti? Mevlüt Çavuşoğlu bugüne kadar gündeme gelmeyen hangi gerçeği milletvekillerine açıkladı? İşte bugün medyaya yansıyan o perde arkası bilgiler...

HERKES KİMLERİN İSTİFA ETTİRİLECEĞİNİ BİLİYOR

En çok merak edilen konu, istifa ettirilecek belediye başkanlarıyla ilgili genel istişarede neler konuşulduğu idi. AK Parti'yi yakından takip eden Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, "Görevden alınacak belediye başkanları konusu gündeme geliyor mu?" diye sordu ve cevabı da kendisi verdi: "İstişare toplantısında gündeme gelmiyor ama ikili sohbetlerde konuşuluyor. Çünkü üç aşağı beş yukarı herkes kimlerin görevden alınacağını biliyor."

BÜROKRATLAR KİBİRLİ... SİYASETİN ÜSTÜNDE GÖRÜYORLAR...

Erdoğan, oturumlar devam ederken milletvekilleri ve teşkilat üyelerini kabul ederek şikâyet ve taleplerini dinledi. Bazı milletvekilleri bürokratik oligarşiden şikâyet ederek, “Vesayeti ortadan kaldırdığımızı söylüyoruz ama bürokratik oligarşi hâlâ sürüyor. Telefonlara çıkmayan, işleri savsaklayanlar var. Bürokratlar kibirleriyle kendisini siyasetin üzerinde görüyor. İşlerimize çözüm bulması gereken bürokratlara çoğu zaman ulaşamıyoruz" dedi.

BAZI BELEDİYE BAŞKANLARI DAVAYA İHANET EDİYOR

Milletvekilleri ve AK Parti'nin yerel yöneticileri de belediye başkanlarından şikayetçi oldu. Erdoğan'a, "Bazı belediye başkanları davaya aykırı hareket ediyor, icraatta başarısız kalıyorlar” diye yakındılar.

VEKİLLER ARASINDA KERKÜK KAVGASI ÇIKTI

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ile 23. Dönem Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt arasında ise Kerkük kavgası çıktı. Abdülkadir Selvi'nin verdiği bilgiye göre, Kurt’un, “Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Kerkük Kürtler tarafından işgal edildi’ dedi. Bu doğru değil. Sayın Cumhurbaşkanı yanlış bilgilendiriliyor. Bu bilgi ve belge neredeyse bize gösterilsin” şeklindeki sözlerine Selçuk Özdağ “Toplantı bitsin sana öğreteyim, o belgeleri sana göstereyim” diye karşılık verdi. Musul ve Kerkük hakkındaki tarihi kaynaklar üzerinde devam eden tartışma sonrasında tatlıya bağlandı.

BARZANİ İLE CUMA GÜNÜNE KADAR GİZLİ DİPLOMASİ YAPILDI

Barzani’ye karşı tutuma tabandan tepkiler olduğunun anlatılması ve bazı isimlerin de bu şikayetlere katılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlara kulak asmayın. Biz onlara son ana kadar her türlü yardımı yaptık. Maaş veremeyecek hale geldiklerinde maaşları biz ödedik. Ama onlar böyle önemli bir kararı alırken bizimle konuşmadılar” diyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da “Cuma gününe kadar gizli diplomasi yürüttük. Ama bizi dinlemediler” diye konuşuyor. Her iki açıklamada da derin bir aldatılmışlık duygusu seziliyor.