BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.492,17
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

AK Parti'nin adaylarının yüzde 80'i belli İzmir'i kazanması zor!

AK Parti'nin Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde aday göstereceği isimlerin yüzde 80'ninin belli olduğunu ileri süren Cem Küçük, AK Parti için 'kibirli yöneticiler' uyarısı yapıp "Dikkat! Yerel seçimlerde beklenmedik sürprizler yaşanabilir" dedi.

Abone ol

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler için AK Partili adayların yüzde 80'inin belli olduğunu ileri sürdü. "Adaylar milletin istediği gibi olmazsa ya da halk hafife alınırsa, ceketimizi koysak kazanırız denirse sonuç hüsran olabilir. Bunun en bariz örneği 2009'daki Şanlıurfa seçimleridir" diyen Cem Küçük, şöyle devam etti: 

BÖBÜRLENMELER, BURNU HAVADA GEZENLER... "Hayat biraz pahalandı. Market reyonları yüzde 50-80 arası zamlandı. Ama maaşlara zam gelmedi. Aynı şekilde elektrik, gaz, su pahalandı. "Kesin kazanırız", "Muhalefet bir şey yapamaz" cümlelerini ağızdan çok kolay çıkarmamak lazım. AK Partili bazı belediyeler, il ve ilçe yönetimlerindeki bir kısım böbürlenmeler milletten tepki çekiyor. Eskiden herkese koşan, yardım eden, ev ev gezenlerin burnu havadan inmezse sürprizlerle karşılaşabilirler."

AK PARTİ'NİN İZMİR'İ KAZANMASI ZOR... Cem Küçük, adaylarla ilgili olarak da "İstanbul ve Ankara'da şayet aday olursa Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım'ın kazanacağını düşünüyorum. İzmir'de çok iyi bir adayla oylar artsa bile AK Parti'nin orada seçim kazanması zor" dedi.

ADLARI SIR GİBİ SAKLANANLAR VAR... "Öğrendiklerime göre yepyeni adaylar göreceğiz. Hatta iddialı söylüyorum ki, AK Partili adayların yüzde 80'i belli" diyen Cem Küçük, "Büyük şehirler buna dâhil. 24 Haziran sonrası yepyeni ve adını ilk kez duyduğumuz kişiler bakan olmuştu. Şimdi de bazı illerde adları sır gibi saklananlar var. Tabii son onay Erdoğan'a ait. Başkan Erdoğan'ın bu konularda herkesi nasıl ters köşe yaptığının örnekleri çok.