BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,68
ALTIN 2.524,69
HABER /  SEÇİM

AK Parti'nin adayı neden açıklanmıyor?

Cumhurbaşkanlığı seçim yarışına az bir zaman kaldı ama iktidar partisinin adayı henüz netlik kazanmadı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

AK Parti'nin adayının Başbakan Erdoğan olacağına kesin gözüyle bakılmasına rağmen Erdoğan adayı/adaylığını açıklamayı Temmuz başına bıraktı.  

İbreler aday için iki kişiyi işaret ediyor. Birincisi, çok yüksek olasılıkla adaylığını açıklayacak olan Erdoğan. Diğeri ise, Cumhurbaşkanı Gül. Daha düne kadar AK Parti kulislerini en iyi yazan yazarlar, Erdoğan'ın aday olma ihtimalinin yüzde 100 olduğu konusunda hemfikirdi fakat artık yüzde 1 yanılma payından bahsediyorlar.

AK PARTİ'NİN BAŞINA KİM GELECEK?

Bunun iki nedeni var. Birincisi AK Parti'nin başına kimin geleceği konusu. Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar dikkate alındığında bu faktörün en önemli faktör olduğunu söyleyebiliriz. Erdoğan, AK Parti içerisinden yükselen "Başbakan kim olacak" sorusuna sürekli cevap aranmasından oldukça rahatsız. Bu durumda, Erdoğan'ın aday olmayabileceği, aday olursa da partinin başına geçecek isimler değil bir tek isim belirleyeceği konuşuluyor. AK Parti için en hayati konunun bu olduğu kulislerin bir numaralı konusu. 

BU ŞARTLARDA BEN YOKUM

İkincisi ise Cumhurbaşkanı Gül'ün tutumu. Gül, daha önce yaptığı "bu şartlarda ben yokum" açıklamasıyla aslında Başbakan Erdoğan'ın "idare edebileceği" Başbakan olmayı reddetmişti. 

Başbakan'ın karar verememesinin en büyük nedeni, AK Parti'nin geleceği. Kulisler, daha birkaç hafta öncesine kadar  "Erdoğan kesin aday" diyenlerin "ters köşeye yatabiliriz" sözleriye çalkalanıyor