BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  SEÇİM

AK Parti'nin 21 adayının ismi ve ili SON DAKİKA

AK Parti 21 ildeki adaylarının isimlerini açıkladı. AKP'nin açıklanan adaylarının isimleri ve illeri şöyle;

Abone ol

İNTERNET HABER - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen AK Parti Geliştirilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda 6'sı büyükşehir olmak üzere 21 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı.

Adaylar arasında en bomba isim ise Gaziantep'te. Erdoğan, Gaziantep'i Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e teslim etti.

Şahin ayrıca şu ana kadar gösterilen ilk kadın aday da oldu.

SALI VE PERŞEMBE GÜNÜ ADAY AÇIKLAYACAK

Başbakan Erdoğan, Salı günü gerçekleştirilecek olan AK Parti Grup Toplantısı'nda ve perşembe günü İstanbul programında da belediye başkanı adaylarını açıklamaya devam edecek.

İŞTE 6 BÜYÜKŞEHİR VE 15 İL ADAYI;

ORDU: ENVER YILMAZ: 1970 Ordu doğumlu. İÜ Hukuk Fakültesi mezunu. RP, FP Ordu İl Başkanlığı yaptı. 22-23 dönemde Ordu Milletvekili oldu. 24. Dönem İstanbul Milletvekili oldu. Evli 2 çocuk babası.

enver yılmaz ak parti ordu belediye başkan adayı.jpg

TRABZON: ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU: 1952 doğumlu. KTÜ Jeoloji Mühendisliği mezunu. Daha sonra tıp eğitimi alan Gümrükçüoğlu, 2009'dan bu yana Trabzon Belediye Başkanı. Evli ve 6 çocuk babası.

orhan fevzi gümrükçüoğlu trabzon belediye başkan adayı.jpg

MALATYA: AHMET ÇAKIR: 1964 Malatya doğumlu. Anadolu Üniversitesi İktisat Mezunu. 2007 yılında Malatya AK Parti İl Başkanı oldu, 2207 seçimlerinde Malatya Belediye Başkanı oldu. Evli 2 çocuk babası.

ahmet çakır ak parti malatya belediye başkan adayı.jpg

MERSİN: MUSTAFA SEVER: 1968 Mersin doğumlu. AÜ Ziraat Fakültesi mezunu. Hazine ve Dış Ticaret Müşteşarlığı görevinde bulundu. Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevini yürüten Sever, evli 1 çocuk babası.

mustafa sever mersin ak parti belediye başkan adayı.jpg

GAZİANTEP: FATMA ŞAHİN: 1966 Gaziantep doğumlu. 2002 seçimlerinde Gaziantep'in ve Güneydoğu'nun ilk kadın milletvekili olarak meclise girdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini yürüten Fatma Şahin, evli ve iki çocuk annesi.

fatma şahin ak parti gaziantep belediye başkan adayı.jpg

 

ADANA: ABDULLAH TORUN: 1968 Diyarbakır mezunu. AÜ Hukuk Fakültesi mezunu. 22. Dönem Adana Milletvekili. Evli ve 3 çocuk babası.

abdullah torun ak parti adana belediye başkan adayı.jpg

SİVAS: SAMİ AYDIN: 1965 Sivas doğumlu. Trakya Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu. 2004 seçimlerinden bu yana Sivas Belediye Başkanı. Evli ve 3 çocuk babası.

sami aydın ak parti sivas belediye başkan adayı.jpg

TOKAT:EYÜP EROĞLU: 1977 Tokat doğumlu. MÜ Hukuk Fakültesi. Tokat Ak Parti İl Başkanı da olan Eyüp Erdoğlu, evli ve 2 çocuk babası.

eyüp eroğlu ak parti tokat belediye başkan adayı.jpg

ZONGULDAK: ALİ BEKTAŞ: 1961 Zonguldak doğumlu. 1994-2004 arasında Kozlu Belediye Başkanı seçildi. Halen Kozlu belediye başkanlığı görevini yürüten Bektaş, evli 2 çocuk babası.

ali bektaş ak parti zonguldak belediye başkan adayı.jpg

ADIYAMAN: FEHMİ HÜSREV KUTLU : 1961 Adıyaman doğumlu, İÜ Hukuk Fakültesi mezunu. 21-22 dönem AK Parti milletvekili görevini yaptı. Evli 3 çocuk babası.

fehmi hüsrev kutlu adıyaman ak parti adayı.jpg

KÜTAHYA: KAMİL SARAÇOĞLU: 1959 Kütahya doğumlu. AK Parti Kütahya İl Başkanı. Evli 3 çocuk babası.

kamil saraçoğlu ak parti kütühya başkan adayı.jpg

 

HABERİN DEVAMINI GÖRMEK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

AK PARTİ'nin 21 il ve büyükşehir adayı açıklandı.

Başbakan Erdoğan'ın partisinin il başkanları toplantısında duyurduğu isimler arasında flaş adaylar var.

Başbakan Erdoğan, Salı günü gerçekleştirilecek olan AK Parti Grup Toplantısı'nda ve perşembe günü İstanbul programında da belediye başkanı adaylarını açıklamaya devam edecek.

İşte aday listesinin devamı...

ŞIRNAK: AHMET HAMDİ YILDIRIM: Van doğumlu. Şırnak Ticaret Odası'nın ilk başkanı. Evli ve 8 çocuk babası.

a.20131129160708.jpg

GİRESUN : PROF. DR. YILMAZ CAN : 1962 yılında doğdu. İlahiyat mezunu. 19 Mayıs Üniversitesinde akademik hayatına devam etti. Evli ve 3 çocuk babası.

yılmaz can ak parti giresun belediye başkan adayı.png

AKSARAY : HALUK ŞAHİN YAZGI : AK PARTİ iki dönemdir elinde tuttuğu mevcut belediye başkanını değiştirme kararı aldı. Yerine Yazgı'yı aday gösterdi. Yazgı 1976 yılında Ankara'da doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi inşaat bölümü mezunu. Evli ve 1 çocuk babası.

haluk şahin yazgı.png

KASTAMONU : TAHSİN BABAŞ : 1967 doğumlu. Kamu yönetimi mezunu. Kastamonu Belediyesinde çalışıyor. Evli ve 1 çocuk babası. Erdoğan, "Tahsin beyin yanlışı da burda, 1 çocuk diyerek' bildik hatırlatmasını yaptı.

tahsin babaş kastamonu belediye başkanı ak parti.png
DÜZCE : MEHMET KELEŞ : Erdoğan Düzce'de bir değişime gitme kararı verdiklerini belirterek daha önceki belediye başkanını aday gösterdiklerini duyurdu. İçişleri Bakanlığında çalıştı. Evli ve 3 çocuk babası.

mehmet keleş düzce belediye başkan adayı.png

 

BOLU : ALAATTİN YILMAZ : Mevcut belediye başkanı olan Alaattin Yılmaz evli ve 2 çocuk babası. Mimarlık ve Mühendislik bölümü mezunu.

Erdoğan tanıtım sırasında 2 çocuk sözünü duyunca mikrofonun açık olduğunu unutarak 'Al işte 2 çocuk' diye mırıldandı.

screen-shot-2013-11-29-at-3.38.40-pm.png

KARABÜK : MEHMET CEYLAN : Makine mühendisi olan Ceylan, 1958 yılı Karabük doğumlu. Evli olan Mehmet Ceylan, Erdoğan'ın istediği gibi 3 çocuk sahibi. Kalkınma Bakanlığında çalışıyor. 2 dönem milletvekilliği yaptı.

Mehmet ceylan akp karabük belediye başkan adayı.png

BİLECİK : SELİM YAĞCI : Mevcut Belediye Başkanı Yağcı yeniden aday gösterildi. 2 dönemdir Bilecik belediye başkanı. 1996 yılı doğumlu olan Selim Yağcı, evli ve 2 çocuk babası. Yağcı, Hukukçu... Erdoğan aday tanıtımı sırasında, 'Tabi bir hatanız var, belediye başkanı olarak en az 3 çocuğun olmalı' diyerek başkana takıldı.

selim yağcı bilecik belediye başkanı.png
ARTVİN : MEHMET KOCATEPE : 1966 yılı Artvin doğumlu, bilim uzmanı ünvanı bulunuyor. Gençlik ve Spor Müdürlüğünde çalıştı. Genel Müdür yardımcılığı görevini yürütüyor. Evli ve 3 çocuk babası.

mehmet kocatepe artvin belediye başkan adayı akp.png

ÇANKIRI : İRFAN DİNÇ : 1964 yılında Çankırı'da doğdu. İlahiyat Fakültesi mezunu. Refah Partisi il başkanlığı görevinde bulundu. Evli ve 3 çocuk babası.

screen-shot-2013-11-29-at-3.20.55-pm.png