BIST 9.671
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.495,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

AK Parti'nin 12 Eylül söylemi sahte çıktı!

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, 12 Eylül ile ilgili dosyaların hiç birine dava açılmadığını açıkladı

Abone ol

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, 12 Eylül ile ilgili dosyaların hiç birine dava açılmamasının AK Parti'nin 12 Eyül ile hesaplaşma söylemini sözde kaldığını ortaya çıkardığını söyledi:

''Mağdurlar 12 Eylül ile hesaplaşılmayacağı yönünde bir karamsarlık içinde''

MAĞDUR YAKINI FENALAŞTI

Toplantıda, 12 Eylül'de işkenceden öldüğü ifade edilen Mehmet Ceren'in kardeşi Yemliha Ceren söz aldı. Ceren, olanları anlatırken fenalaşarak, salondan çıkarıldı. Diğer yakınlar İbrahim Erdoğan, Hamit Kapan ve Mehmet Yürek de söz alarak, olayları anlattılar. Yürek, ''12 Eylülcülerin, işkencecilerin yargılanmasıyla ilgili umudumuz tükenmek üzere'' dedi.

Aygün, TBMM'de, 12 Eylül mağdurların yakınlarıyla basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin her yerinden 12 Eylül ile ilgili 380 civarında dosyanın özel yetkili savcıya ulaştığını, bu dosyaların ezici çoğunluğunun ''işkence ve işkencede ölümle ilgili'' olduğunu kaydeden Aygün, aradan geçen bir yıla rağmen bu dosyaların henüz hiç birine dava açılmadığını dile getirdi. Aygün, şunları kaydetti:

''380 dosyanın hiç birine dava açılmadığı için bütün mağdurlar endişeli. 12 Eylül ile hesaplaşılmayacağı yönünde bir karamsarlık içindeler. Şu anda hiç bir savcı, 12 Eylül ile hesaplaşma niyetinde değil. Yeniden takipsizlik kararları veriyorlar ve takipsizlik kararına yapılan itirazlar reddediliyor. Tuhaf bir sarmalın içine girdik.''

AYGÜN DERSİM MEBUSUYMUŞ!

Kendisini ''Dersim'' mebusu olarak niteleyen Aygün, ''İki şey söylüyorum; Cumhuriyet savcıları, lütfen eski dosyalara bakarak inceleme yapmayın ve tanıkları dinleyin'' dedi. Aygün, Meclis'te de ''12 Eylül'ü Araştırma Komisyonu, yüzleşme komisyonu'' kurulması gerektiğini ifade etti.