BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partililer Cihaner'e acımadı!

AK Parti'nin Denizli'deki aday tanıtım toplantısına, CHP'nden Denizli milletvekili adayı olan İlhan Cihaner ile ilgili iddialar damga vurdu.

Abone ol

AK Parti'nin Denizli'deki aday tanıtım toplantısına, CHP'nden Denizli milletvekili adayı olan İlhan Cihaner ile ilgili iddialar damga vurdu.

Ak Parti'nin Denizli 5'inci sıra milletvekili adayı olan Türkiye Hukukçular Derneği Başkanı Cahit Özkan, "Ergenekon soruşturmasından daha büyük dosyası olan Sayın İlhan Cihaner'e Denizli yol vermeyecek. Kafes Eylem Planı'nın Erzincan'daki icrai eylemlerini planlayan bir sanıktır Cihaner. Bu sanığın yalan söyleme hakkı vardır. Ama siyasete girdiyse yalan söyleyemez" dedi.

Ak Parti'nin Denizli'deki aday tanıtım toplantısı EGS Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Yaklaşık 800 partilinin katıldığı aday tanıtım toplantısının açılışında konuşan İl Başkanı Avni Örki, "8 yıldır yaptıklarımız en büyük teminatımızdır. Partimiz 12 Haziran'da yine iktidara gelecektir ve bizler için ustalık dönemi başlayacaktır" dedi.

Ak Parti'nin Denizli'deki milletvekili adayları Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Cahit Özkan, Halil Pekdemir ve Ayhan Soyfidan partililere seslendi. Adaylardan 5'inci sıradaki Cahit Özkan'ın konuşması aday tanıtım toplantısına damga vurdu. Türkiye Hukukçular Derneği Başkanı olan Özkan, CHP'nin Denizli'deki 2'nci sıra kontenjanından aday gösterdiği İlhan Cihaner'e ağır suçlamalarda bulundu, "Sayın Cihaner, Denizli seni milletvekili seçmez, sana oy ve yol vermez" dedi.

Cahit Özkan, konuşmasının önemli bölümünü İlhan Cihaner ile ilgili suçlamalarına ve eleştirilerine ayırarak şunları söyledi:

"Sayın İlhan Cihaner'e sesleniyorum. Milletin iradesine kastedip, demokrasiyi, Menderes'i, özgürlüğü tüm arzusuyla yüreğinde taşıyan Denizli'mizden aday olabilirsin. Anayasa'nın 83'üncü Maddesi'nde belirtildiği gibi bu senin en temel hakkındır. Ancak buradan size yol yok, geçit yok. Bilesiniz ki hakkında açılan Ergenekon soruşturmasından daha büyük dosyan var. Bu dosya benim elimde. Sana sesleniyorum. Buradan sana geçit yok. Cumartesi günü basına düşmeden önce cuma günü Cihaner'in aday olacağını ben öğrendim. Cuma gününden bugüne kadar büyük bir heyecan yaşıyorum. Ergenekon soruşturmasından daha büyük dosyası olan Sayın İlhan Cihaner'e Denizli yol vermeyecek. Kafes Eylem Planı'nın Erzincan'daki icrai eylemlerini planlayan bir sanıktır Cihaner. Bu sanığın yalan söyleme hakkı vardır. Ama siyasete girdiyse yalan söyleyemez. Denizli halkı Cihaner'e oy vermez,"

Cahit Özkan'ın konuşması sırasında partililer sık sık, "Vur vur inlesin, Cihaner dinlesin" sloganı attı.