BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,18
HABER /  GÜNCEL

AK Partililere suikast hazırlığı yaparken böyle yakalandı

AK Partili yöneticilere suikast için Kandil'de özel eğitim gördükten sonra Mandin'e gelen Rzarin kod adlı kadın terörist keşif yaparken kıskıvrak yakalandı.

Abone ol

KANDİL'de eğitim gören 'Rozarin' kod adlı PKK'lı terörist Mevlüde G., dün gece Mardin'in Dargeçit ilçesinde suikast için keşif yaparken yakalandı. Kadın teröristin AK Partili yöneticilere suikast için keşif yaptığı belirlendi. Kaldığı evde ise tabanca ve mermiler ile el bombası, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Terör örgütü PKK'nın son günlerde siyasileri hedef alan suikast eylemleri üzerine güvenlik güçleri özellikle hassas bölgelerde istihbarat çalışmalarına ağırlık verdi. Bu kapsamda, PKK'ya 2007 yılında katılan ve Kandil'de teröristlere suikast ve saldırı eylemi eğitimi veren 'Rozin' kod adlı terörist Mevlüde G.'nin, bir süre önce geldiği Mardin'in Dargeçit İlçesi'ndeki yakınlarının yanına geldiği ve son günlerde suikast hazırlığında olduğu ve tanınmamak için sürekli makyaj yaptığı bilgisine ulaşıldı. İstihbarat birimlerinin, suikast suikast ve sansasyonel eylem hazırlığında olduğunu belirlediği Mevlüde G., Dargecit İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince dün gece saat 22.00 sıralarında ilçenin Saray Mahallesi Mezopotamya Caddesi'nde yakalandı.ABLASININ KİMLİĞİ ÇIKTI

Üzerinden ablasına ait kimlik çıkan PKK'lı 'Rozarin' kod adlı terörist Mevlüde G.'nin kaldığı evde yapılan aramada, 7.65 mm çapında 1 tabanca, bu tabancaya ait 2 şarjör, 18 mermi, Rus yapımı el bombası, patlayıcı yapımında kullanılan TNT, uzaktan kumandalı 4 bomba alıcısı, 3 verici kumanda, 2 güç kaynağı, zaman ayarlı anahtar sistemi ve elektrikli fünyeler ele geçirildi.SUİKAST HAZIRLIĞINDAYDI

Suikast ve sansasyonel eylem hazırlığında olduğu belirtilen PKK'lı kadın teröristin emniyette sorgusunun devam ettiği belirtildi.