BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  MEDYA

AK Partililer bile katlanamayacak!

Zaman yazarı Şahin Alpay, bakanların faiz tepkisini bugünkü köşesinde değerlendirdi. Alpay, hükümette huzursuzluk olduğunu öne sürdü

Abone ol

Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay, yurttaşların Başbakan Erdoğan'ın daha da otoriterleşmesinden kaygı duyduğunu dile getirdiği yazısında, karamsar olmadığını belirtti. Alpay, AK Parti içinde büyük bir huzursuzluk yaşandığını iddia etti.

'TÜRKİYE O KADAR İLKEL DEĞİL'

Alpay, "Türkiye’nin Erdoğan ve kliğinin sandığı kadar ilkel bir toplum olmadığını, Erdoğan’ın gönlünde yatan türden bir rejimi sineye çekemeyecek kadar gelişmiş bir ülke olduğunu, olumsuz gidişe sonunda AKP’nin bile katlanamayacağını" yazdı.

Şahin Alpay'ın 'Yenilmeye mahkûm otokrat' başlıklı yazsının ilgili kısmı şöyle:

Yurttaşların artan bir bölümü ise, Erdoğan’ın başında olduğu hükümetin Türkiye’yi sürüklediği kutuplaşma ve kargaşadan derin kaygı duyuyor. Bunlar arasında yayılan bir endişe ise, bu gidişe dur demenin mümkün olamayacağı. Bu yurttaşlar Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilip Çankaya’dan partinin ve hükümetin denetimini elinde tutacağından, gelecek yaz yapılacak genel seçimleri de kazanıp anayasayı değiştireceğinden, Rusya benzeri bir otoriter rejimi yerleştirip en az on yıl daha Türkiye’ye hükmedeceğinden kaygı duyuyor.

AKP'DEKİ HUZURSUZLUK BUZDAĞININ GÖRÜNEN UCU 

Ben ise hayli zamandır gerek yazılı, gerek sözlü yorumlarımda, karamsarlığa mahal olmadığını, Türkiye’nin Erdoğan ve kliğinin sandığı kadar ilkel bir toplum olmadığını, Erdoğan’ın gönlünde yatan türden bir rejimi sineye çekemeyecek kadar gelişmiş bir ülke olduğunu, olumsuz gidişe sonunda AKP’nin bile katlanamayacağını savunuyorum. Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Merkez Bankası’nın bağımsızlığıyla ilgili çıkışları, AKP’deki huzursuzluk buzdağının sadece görünen ucu.